RO EN
Coșul este gol

EUROSTAT: Unul din zece romani nu isi poate permite o conexiune la internet

Aproximativ 2,4% din populatia Uniunii Europene nu isi permitea in anul 2022 o conexiune la Internet, ponderea fiind mai mare, de 7,6%, in randul populatiei expuse riscului de saracie, arata datele publicate marti de Eurostat.
In randul statelor membre, Romania si Bulgaria sunt tarile unde 9,1%, respectiv 8,1% din populatie, nu isi permitea in anul 2022 o conexiune la Internet, spre deosebire de Finlanda si Luxemburg, unde doar 0,3%, respectiv 0,4% din populatia totala se confrunta cu o problema similara.
De asemenea, diferenta intre populatia totala si populatia expusa riscului de saracie in termeni de capacitate de a-ti permite o conexiune la Internet, era vizibila in 2022 in toate statele membre UE. Cel mai mare procent de persoane expuse riscului de saracie si care nu isi permit o conexiune la Internet se inregistra in Romania (25%), urmata de Bulgaria (20,5%) si Ungaria (16,5%). La polul opus, cele mai mici ponderi au fost inregistrate in Danemarca si Finlanda (ambele cu 1%), urmate de Cipru si Luxemburg (ambele cu 1,5%). Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter