CIEL Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de software pentru afaceri, va incheia anul 2021 cu o cifra de afaceri de 1,6 milioane euro, in crestere cu 15% fata de anul anterior. Principalii factori de crestere sunt cererea ridicata pentru sistemul ERP si pentru solutia de salarizare in cloud, lansarea de solutii de automatizare si lansarea unui soft complet pentru start-up-uri.
Strategia companiei in 2021 a fost sa repozitioneze softurile din portofoliu si sa accentueze plusul de valoare al acestora pe segmentul de piata middle range. ”Ne-am propus sa ascultam antreprenorii si sa venim cu solutii pragmatice pentru afacerile lor. Am adus solutii de automatizare a proceselor in mijlocul proceselor lor de business, ajutandu-i sa inteleaga ca automatizarile pot rezolva o parte importanta din blocajele cauzate de criza de resurse umane. In acest context, profitul nostru s-a dublat, insa noi investim constant in produse noi, directii noi, tehnologii moderne, inteligenta artificiala si automatizari. De asemenea, am trecut printr-un proces de reorganizare interna a echipelor. Plin de provocari, 2021 a fost pentru CIEL Romania un an cu rezultate bune pe toate planurile, dar, mai important, un an de pregatire pentru directia si strategia care vor fi implementate in 2022”, declara Roxana Epure, managing partner CIEL Romania.
Pentru anul viitor, managerul prognozeaza o crestere a numarului de clienti noi, deci si o crestere a ponderei procentuale a acestora in cifra de afaceri a companiei. ”Asteptarile noastre sunt sa obtinem un avans de 30% al cifrei de afaceri, precum si al profitului, ca o consecinta a actiunilor de pregatire de anul acesta. Avem planuri foarte ambitioase pentru 2022 si le vom comunica la momenul oportun. In acest an ne-am repozitionat, ne indreptam catre piata middle range, deoarece acolo am vazut oportunitati de dezvoltare si acolo softurile noastre aduc cel mai mare plus de valoare”, declara Roxana Epure.
Totodata, managerul estimeaza ca in anul viitor numarul angajatilor se va mari cu aproximativ 20%, ca urmare a investitiei in proiecte noi. Compania se adapteaza trendurilor din industrie si pe fondul tendintei accentuate de work from home, colaboreaza cu dezvoltatori software din orice oras din Romania.
In 2021 numarul companiilor abonate la softurile si serviciile CIEL a depasit 5.000, insa numarul utilizatorilor care nu au abonamente anuale, insa folosesc de ani buni softurile CIEL depaseste cifra de 10.000. Industriile din randul carora au provenit cei mai multi clienti CIEL in 2021 au fost productie si retail, cu o crestere de 30% fata de anul trecut.
Cele mai vandute solutii software in acest an au fost CIEL ERP, care a inregistrat o crestere de 30% in cifra de afaceri, softul de salarizare si administrare de personal CIEL Salarii, care a obtinut o crestere record de 1.000%, dar si solutii de automatizare si softul CIEL Start pentru firmele mici si start-up-uri.
”CIEL ERP a fost un soft foarte solicitat in acest an, in care antreprenorii romani au luat decizii argumentate cu cifre. Totusi, sunt multi care asteapta deciziile guvernului (referitoare la PNRR) pentru a investi in digitalizare. Ei trebuie sa stie ca, totusi, mediul de business nu sta pe loc evolueaza constant si concurenta lor investeste in dezvoltare si ca acesti timpi morti de asteptare si tendinta de a amana automatizarea de procese inseamna pierderi uriase. In ceea ce priveste CIEL Salarii, desi Romania nu e neaparat pregatita pentru salarizare in cloud, cresterea a fost cu 1.000% pentru acest produs deoarece expertii in salarizare au inteles ca viitorul inseamna mobilitate, interfata intuitiva si siguranta ca din punct de vedere legislativ au tot ce le trebuie la indemana”, explica Roxana Epure.
De asemenea, in 2021, CIEL Romania a avut un avans considerabil pe piata de inteligenta artificiala, integrand in softurile sale solutii de automatizare, care automatizeaza operatiuni de business, task-urile repetitive manuale fiind realizate in minute, nu ore, iar angajatii fiind eliberati pentru activitati mai creative si mai valoroase profesional atat pentru cariera lor, cat si pentru firma in care lucreaza. Solutiile de automatizare, care sunt dedicate companiilor medii si mari, au avut cereri in crestere cu 25% in ultimele 6 luni.
Pentru firmele mici sau start-up-uri, a fost lansat softul CIEL Start, soft integrat, complet, care realizeaza toate operatiunile din aceste tipuri de business. Softul a fost conceput pentru a ajuta firmele mici sa tina pasul cu evolutia digitalizarii din piata, sa ramana competitive si sa economiseasca, atat prin functionalitati, cat si prin costul propriu-zis de sub 100 euro pe an. Avand un cost accesibil pentru orice antreprenor, softul CIEL Start a inregistrat o cerere dubla de la luna la luna.