RO EN
Coșul este gol

EBC: Vor fi reabilitate si cladirile cu suprafete de peste 1.000 mp

Parlamentul European si Consiliul Europei au convenit, recent, asupra masurilor ce trebuie luate din punct de vedere al investitiilor in domeniul eficientei energetice a cladirilor. Noile directive vor contribui la scaderea ratei somajului la nivel european, la optimizarea consumului de resurse, precum si la reducerea emisiilor de CO2. Astfel, pana la sfarsitul anului 2020 toate cladirile noi din UE vor trebui sa aiba un consum energetic apropiat de zero. Reprezentantii European Builders Confereration (EBC), asociatie europeana ce reprezinta drepturile intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din constructii, saluta adoptarea directivelor, fiind de parere ca acestea vor sustine activitatea firmelor respective, intrucat fondurile disponibile pentru programul de reabilitare a imobilkelor din toata zona UE, in perioada 2011 - 2020, depaseste 100 miliarde euro.
Andrea Marconi, presedinte al European Builders Confederation: "Salutam adoptarea oficiala a directivei de eficientizare energetica a cladirilor, votata de Parlamentul European in sesiune plenara, la Strasbourg. Una dintre modificarile principale consta in extinderea domeniului de aplicare a directivei asupra tuturor cladirilor, nu numai a celor cu suprafete sub 1.000 mp. Acest lucru va creste impactul noilor norme si va spori oportunitatile specifice sectorului IMM. Urmatorul pas trebuie sa fie reprezentat de formarea de personal specializat care sa fie responsabil pentru punerea in aplicare a masurilor de eficientizare energetica a imobilelor. De aceea, fac apel la statele membre sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a dezvolta sisteme de formare si informare a tuturor factorilor implicati in proces si, de asemenea, sa elaboreze liste de stimulente financiare pentru profesionisti si utilizatori, pentru a oferi solutii de cost eficiente. Facem, totodata, apel la Comisia Europeana sa monitorizeze implementarea in mod corect si integral a masurilor in fiecare tara din UE si sa efectueze recomandarile necesare pentru a imbunatati, in continuare, directiva".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter