RO EN
Coșul este gol

RESITA: Finantare de 11 milioane euro pentru modernizarea Spitalului Judetean

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si Consiliul Judetean Caras-Severin au semnat contractul de finantare pentru proiectul “Cresterea eficientei energetice si utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Judetean de Urgenta Resita, judetul Caras-Severin - Stationar 1”.
Este cel de-al treilea contract incheiat pentru eficientizare energetica la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, dupa cele doua semnate in septembrie 2018, pentru stationarele 2 si 3 ale unitatii spitalicesti. Cele trei proiecte, care au in prim plan cresterea eficientei energetice si utilizarea surselor regenerabile de energie, insumeaza o valoare totala de 11.008.826,21 milioane euro. Beneficiar este Consiliul Judetean Caras-Severin.
Semnatarii contractului au fost domnul Silviu HURDUZEU, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.
Proiectul beneficiaza de finantare prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020,Axa prioritara 3 - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 - Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul de locuinte.
Spitalul Judetean de Urgenta Resita - Stationar 1 cuprinde sectiile de Obstetrica-Ginecologie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Chirurgie, Neonatologie, Oftalmologie, Medicina Interna si Pediatrie, cu o capacitate de 460 de paturi.
Proiectul are ca obiective reducerea emisiilor de CO2 si cresterea eficientei energetice prin reabilitarea cladirii spitalului, construita in anul 1975. Vor fi realizate mai multe tipuri de interventii: izolarea termica a peretilor exteriori, a soclului si a planseului peste sol, termoizolarea planseului peste ultimul nivel (in pod) si inlocuirea tamplariei existente cu una performanta energetic, din PVC cu geam termopan. Totodata, vor fi instalate pompe de caldura si panouri solare termice si fotovoltaice, iar corpurile de iluminat existente vor fi inlocuite cu unele de tip LED, cu durata mare de viata si consum redus. 51,90% din consumul de energie primara ar urma sa fie realizat din surse regenerabile.
In urma implementarii proiectului, se estimeaza o scadere anuala a gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2) de la 837,14 la 235,49 si scaderea consumului specific total de energie primara (din surse neregenerabile) de la 493,06 la 123,33 kwh/m2/an. Valoarea totala a proiectului este de 16.448.349 lei,din care valoarea finantarii nerambursabile - 14.024.090 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter