RO EN
Coșul este gol

RAMNICU VALCEA: 25 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public

Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Ramnicu Valcea anunta lansarea proiectului "Reabilitare iluminat public in Municipiul Ramnicu Valcea, inclusiv realizarea unei canalizatii subterane noi aferente retelelor electrice si de telecomunicatii" cod SMIS 121606, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 3 - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 - Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor, Operatiunea C - Iluminat Public.
In data de 5 februarie 2019 a fost semnat Contractul de finantare aferent proiectului, intre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Organismul Intermediar Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Vest Oltenia si Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Ramnicu Valcea.
Bugetul proiectului este de 24.905.743 lei, din care valoarea contributiei nerambursabile este de 20.936.234 lei, iar perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finantare, din 01.07.2015 pana in data de 31.03.2021.
Proiectul are ca obiectiv specific cresterea eficientei energetice in sistemul de iluminat public pe urmatoarele strazi:
Zona Nord intre b-dul N. Balcescu si sensul giratoriu de la intersectia Caii lui Traian - Timis, respectiv strazile: Iancu Pop, Nicolae Titulescu, Grigore Procopiu, Republicii, Decebal, Henri Coanda, Rapsodiei, Matei Basarab, Dr. Hacman, Marasesti, Arhiepiscopiei, Nicolae Balcescu, Popa Sapca.
Zona Ostroveni de la raul Olanesti la Peco Troianu, strazile: Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Ostroveni, Luceafarului, Pandurilor, I. C. Bratianu, Lucian Blaga, Nichita Stanescu, Tineretului, Ion Referendaru, Petrisor, Dacia, Matache Temelie.
Implementarea obiectivelor specific vor contribui la:
- Scaderea consumului anual de energie primara in iluminat public;
- Scaderea anuala estimata a gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2);
- Crearea/modernizarea/extinderea/reintregirea sistemului de iluminat public;
- Cresterea eficientei energetice in sistemul de iluminat public, datorita utilizarii surselor de energie regenerabila si corpurilor de iluminat cu LED instalate prin proiect;
- Cresterea nivelului de luminanta medie mentinuta minima (cd/m2);
- Cresterea numarului de stalpi noi instalati prin proiect.
De asemenea cresterea eficientei energetice in sistemul de iluminat public si reducerea consumului de energie electrica pe strazile mentionate anterior situate in Zona Nord si Zona Ostroveni din Municipiul Ramnicu Valcea, judetul Valcea, va duce si la reducerea costurilor cu energia electrica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter