RO EN
Coșul este gol

OAR: Acordul tacit de aprobare a planurilor urbanistice este inacceptabil

Aprobarea tacită pentru avizele necesare în aprobarea planurilor urbanistice este inadecvata si inoportuna, potrivit arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR).Organizatia solicita revizuirea integrala a propunerii legate de Ordinul pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul. Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice in data de 24 decembrie 2013 si se afla in dezbatere publica pentru 30 de zile de la data publicarii. Normele metodologice de aplicare a legii urbanismului pot clarifica proceduri si creste calitatea actului administrativ din urbanism, care se face dupa un cadru legal unic, dar este interpretat si practicat diferit la nivelul administratiei locale. Propunerea MDRAP nu este completa, nu aduce clarificarile asteptate in zona informarii, a consultarii publice si a calitatii rezultatului, incercand numai sa urgenteze aprobarile printr-o metoda nepotrivita, cea a aprobarii tacite.
 

Serviciul de Comunicate si Anunturi Agenda Constructiilor asigura publicarea rapida a informatiilor de actualitate referitoare la activitatea companiilor si a institutiilor din domeniile constructii, instalatii, tamplarie si sectoarele conexe. Va oferim posibilitatea de a va face cunoscute informatiile referitoare la evenimente, anunturi de selectie de oferta, licitatii etc., inclusiv prezentarea de noutati din domeniile tehnice si economice. Informatii suplimentare: tel./fax: 021/336.04.16-17; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter