RO EN
Coșul este gol

ME: Solidaritate Romano-Bulgara pentru energie

Contractul semnat intre Transelectrica si Elektroenergien Sistemen Operator (ESO EAS) are la baza principiul european al solidaritatii. In cadrul reuniunii interguvernamentale romano-bulgare, cele doua companii au semnat un contract privind furnizarea reciproca de urgenta a energiei din afara tarii, pentru securizarea serviciilor, intre sistemele energetice ale celor doua tari. Documentul semnat intre Romania si Bulgaria creeaza mecanismul de ajutor de avarie la care operatorii de sistem si transport din cele doua tari pot apela doar daca inregistreaza o situatie critica, in sistemul energetic national. Procedura de notificare si obtinere a ajutorului se deruleaza astfel: operatorul aflat in dificultate solicita operatorului de transport din statul vecin o livrare a unei cantitati de energie electrica in sistem, necesara pentru cateva ore. In urma acestei solicitari, statul care primeste cererea de ajutor o va accepta sau respinge, in functie de situatia in propriul sistem national, de rezervele de care dispune si daca ajutorul nu-i afecteaza tranzactiile pe pietele de energie electrica. Contractul semnat intre Transelectrica si Elektroenergien Sistemen Operator are la baza principiul european al solidaritatii, afirma ministrul Economiei, Gheorghe Simon.
”Sedinta comuna cu guvernul Bulgariei este un eveniment de maxima importanta pentru ambele state, datorita legaturilor existente intre noi, a istoriei dar si a perspectivelor comune. Toate acestea pot genera efecte pozitive in economiile Romaniei si Bulgariei”, spune ministrul Simon. El remarca destinul european comun al celor doua tari, primite in acelasi timp in UE. ”Din aceasta perspectiva europeana privim cooperarea economica romano-bulgara, istoria comuna in dezvoltarea sistemelor electroenergetice. Sa nu uitam ca, intotdeauna, colaborarea transfrontaliera genereaza valoare adaugata in raporturile si relatiile internationale”, adauga demnitarul roman.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter