In cadrul Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020 au fost depuse, pana in prezent, 241 de proiecte. Dintre acestea, 162 de proiecte sunt de tip SOFT si 79 de proiecte vizeaza apelul de proiecte HARD. In cadrul Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020, pentru care MDRAP este Autoritate de Management, au fost lansate doua apeluri de proiecte, SOFT (proiecte care nu au o componenta de infrastructura sau valoarea acestei componente este mai mica de un milion de euro) si HARD (proiecte care au o componenta de infrastructura de cel putin un milion de euro), care au inregistrat 241 de cereri de finantare. Proiectele depuse reprezinta parteneriate intre beneficiarii eligibili din Romania (judetele Botosani, Iasi, Vaslui sau Galati) si Republica Moldova.
Din totalul proiectelor depuse, 162 vizeaza fondurile alocate apelului de proiecte SOFT, iar 79 de proiecte solicita finantare pentru investitii de tip HARD.
Proiectele care au drept obiect investitii de tip SOFT se adreseaza domeniului educatiei, cercetarii si inovarii, promovarii si conservarii patrimoniului si dezvoltarii infrastructurii transfrontaliere. Au fost depuse, de asemenea, proiecte prin care se solicita finantare pentru dezvoltarea serviciilor de sanatate, pentru prevenirea dezastrelor naturale si pentru lupta impotriva crimei organizate si cooperare politieneasca.
Proiectele de tip HARD se adreseaza investitiilor in domeniul promovarii si conservarii patrimoniului, infrastructurii transfrontaliere si sanatatii. Depunerea propunerilor de proiecte s-a facut prin sistemul electronic dedicat programului operational. Bugetul alocat de Uniunea Europeana acestui program este de 81 de milioane de euro. Proiectele depuse sunt in etapa de verificare administrativa si a eligibilitatii, urmand a fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar doar proiectele care corespund criteriilor administrative si de eligibilitate.
Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020 este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si se adreseaza zonei aflate la frontiera dintre Romania si Republica Moldova. Alocarea financiara a Uniunii este de 81 de milioane de euro.