RO EN
Coșul este gol

GALATI: 600 de milioane de lei pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare

Judetul Galati este unul dintre cele mai active in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Sunt convins ca acest lucru se datoreaza in mare masura acestui model de organizare si cooperare intre Consiliul Judetean, Primarie, Prefectura si compania regionala de apa, in beneficiul calitatii vietii locuitorilor si al protejarii mediului - a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, cu prilejul semnarii contractului de finantare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Galati.
Investitia, solicitata de SC Apa Canal Galati S.A. si propusa spre finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), necesita o finantare de aproximativ 600 milioane lei (fara TVA), din care aproape 512 milioane reprezinta bani europeni, si presupune lucrari complexe de extindere si imbunatatire a infrastructurii din sectorul de apa si apa uzata. Propunerile de investitii se bazeaza pe Master Planul regional de gestionare a serviciilor de apa si apa uzata si sunt corelate cu alte investitii ce se deruleaza in perioada 2014-2020 din alte surse de finantare. Odata cu finalizarea lucrarilor, in anul 2023, gradul de conectare si conformare va creste la 97%, beneficiarii directi ai proiectului finantat din POIM fiind cei peste 364 mii de locuitori ai judetului Galati.
„Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Galati, in perioada 2014 -2020” este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 3 POIM - Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor, Obiectiv Specific 3.2 - Cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentarii cu apa potabila a populatiei.
Investitiile urmaresc conformarea cu Directivele UE relevante prin cresterea ratei de conectare la sistemele centralizate (in acest sens sunt propuse investitii de alimentare cu apa de la 85% pana la 100% in zona urbana), cresterea ratei de conectare la sistemele centralizate de alimentare cu apa (de la 0% pana la 89% in zona rurala, restul de 11% fiind conformat prin investitii pe alte fonduri), cresterea ratei de colectare si epurare a apei uzate (de la 96% pana la 100% in aglomerarile peste 10,000 PE) si cresterea ratei de colectare si epurare a apei uzate (de la 3% pana la 78% in aglomerarile intre 2.000 si 10.000 PE, restul de 22% fiind conformat prin investitii pe alte fonduri).
Despre Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020
POIM 2014-2020 este cel mai mare program operational al Romaniei si al doilea, ca marime, din Uniunea Europeana. Presupune investitii majore in sectoarele transport, mediu si energie. Este un program important si din punct de vedere al valorii alocarii nerambursabile, care depaseste 9,4 miliarde euro. De asemenea, reprezinta si un program strategic pentru tara noastra, avand in vedere ca asigura finantarea principalelor prioritati de dezvoltare ale Romaniei, in acord cu angajamentele asumate in Acordul de Parteneriat si cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter