RO EN
Coșul este gol

FPSC: Garantia de participare la licitatii va fi sustinuta si prin polite de asigurare

Initiativa de modificare a art. 42 din HG de aprobare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 98/2017, prin excluderea posibilitatii opratorilor economici de a-si constitui garantii de participare la licitatii prin polite emise de firme de asigurari, a creeat neliniste si ingrijorare in piata asiguratorilor.
Vineri 31.05.2018 Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii a participat in grupul de lucru organizat de ASF, UNSAR, UNSICAR pentru a gasi solutii in interesul constructorilor, afectati de proiectul de HG care elimina posibilitatea operatorilor economici de constitui garantia de participare/ garantia de buna executie prin polite emise de societati de asigurare. Aceasta participare vine sa completeze demersurile anterioare ale Federatiei, care a transmis solicitari catre ANAP si MFP pentru a nu restrictiona modul de constituire al garantiilor in cadrul procedurilor de achizitie publica.
La sedinta a fost prezent si presedintele ANAP, dl Bogdan Puscas, precum si dl director Bogdan Dobrin, care au informat ca Hotararea de Guvern, care urmeaza sa fie aprobata saptamana viitoare a fost revizuita, in sensul in care, pentru garantia de participare se va permite, in continuare, posibilitatea de a utiliza polite de asigurare, asa cum Normele de aplicare prevad si in prezent. Este unul din aspectele pe care FPSC l-a sustinut - ca solutie de compromis - avand in vedere ca riscurile entitatilor contractante sunt reduse in faza de ofertare, iar aceasta propunere a fost insusita de autoritati.
In ceea ce priveste modul de constituire a garantiei de buna executie, reprezentatii ANAP
s-au dovedit deschisi la dialog si - intelegand problema constructorilor, asiguratorilor dar si interesul autoritatilor de a beneficia de o garantie reala, executabila - cei prezenti au convenit asupra unei solutii care - speram - va rezolva si aceste aspecte.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter