RO EN
Coșul este gol

CNAIR: Alocare de 77 milioane lei pentru varianta de ocolire Tecuci

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor, in calitate de Organism Inermediar pentru Transport au convenit in data de 20.08.2018 incheierea Contractului de Finantare nr.13, pentru proiectul ” Constructia Variantei de ocolire Tecuci” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala.
Obiectivul general al proiectului este devierea traficului de traversare a zonei urbane Tecuci (in particular a vehiculelor grele de transport marfa), pe o ruta ocolitoare de categorie functionala egala sau superioara drumurilor interurbane incidente (clasa functionala minima a variantelor ocolitoare este Drum National European, echivalent cu Artera Distribuitoare Interurbana - clasificarea Europeana).
Proiectul are ca scop: devierea si cresterea fluentei traficului de traversare a zonei urbane ,reducerea timpului mediu de calatorie pe reteaua rutiera TENT-Globala prin obtinerea unor economii de timp de 33,18 minute/zi, cresterea sigurantei traficului in zona localitatii urbane, reducerea poluarii aerului si a poluarii sonore in zona localitatii urbane, Obiectivul Contractului de Finantare il reprezinta acordarea finantarii nerambursabile, pe durata stabilita si in conformitate cu obligatiile asumate.
Durata de implementare a proiectului este de 108 luni, respectiv intre data de 01.01.2014 si 31.12.2022 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Rezultatele asteptate sunt construirea a 6,945 km drum, construirea a 10 podete, 2 pasaje peste calea ferata si 3 intersectii la nivel: doua de tip giratoriu si una „in cruce”.
Valoarea totala a proiectului este de 76.555.144,05 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala- 46.320.549,29 lei, 25% contributia proprie- 15.440.198,08 lei, restul de 14.794.351 lei reprezentand valoare neeligibila inclusiv TVA.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter