RO EN
Coșul este gol

BM asigura asistenta pentru constructia autostrazii Ploiesti-Brasov

Premierul Mihai Tudose a avut ieri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Tatiana Proskuryakova, manager de tara, pe tema proiectelor de infrastructura rutiera. Reprezentantii institutiei financiare internationale au comunicat decizia Bancii Mondiale de a sustine implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.
"Salutam decizia Bancii Mondiale de a sprijini modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanta strategica, finantat de Banca Mondiala, sa reprezinte inceputul unei schimbari de paradigma in zona investitiilor din infrastructura rutiera", a declarat premierul Tudose.
In cadrul intrevederii au mai fost stabilite masurile necesare pentru demararea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, cu asistenta asigurata de Banca Mondiala. In acest sens, vor fi infiintate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnica a proiectului, a declarat ca institutia pe care o conduce se va implica total in realizarea acestui obiectiv.
La intrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul finantelor publice, Ionut Misa, secretarul general al guvernului, Roxana Banica, secretarul de stat in ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, si consilierii de stat, Daniela Mocanu si Felix Rache.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter