RO EN
Coșul este gol

BM: 61 milioane euro pentru conectarea retelei electrice intre Moldova si Romania

61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondiala pentru interconectarea retelelor de energie electrica dintre Republica Moldova si Romania. Semnarea unui Acord de finantare cu Banca Mondiala pentru interconectare energetica a fost subiectul de discutie dintre ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Branzan si expertii Bancii Mondiale, in frunte cu Directorul de tara al Bancii Mondiale in Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.
Potrivit Acordului de finantare, banii vor fi folositi pentru extinderea statiei din Vulcanesti, modernizarea statiei din Chisinau si constructia liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcanesti-Chisinau.
Ministrul Vadim Brinzan a mentionat ca acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova. „Odata cu implementarea acestui proiect se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetatenilor servicii de inalta calitate”, a adaugat ministrul.
In cadrul intrevederii, au mai fost discutate si aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele urmatoare de implementare ale Planului de actiuni pentru optimizarea reglementarii SACET si modalitatile de reconectare a institutiilor publice la SACET, precum spitale, gradinite, inclusiv reconectarea noilor sub-statii termice individuale si a retelelor termice asociate.
Reprezentantii Bancii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuarii dezvoltarii proiectelor, in special celor din sectorul energetic, astfel ca cetatenii tarii noastre sa dispuna de servicii moderne, calitative, si desigur, ieftine.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter