RO EN
Coșul este gol

ASRO: Perturbarea afacerilor este un element cheie de ingrijorare pentru companii

Dezastre naturale, incendii, probleme ale lantului de aprovizionare sau atacuri cibernetice - sunt doar cateva dintre numeroasele amenintari neasteptate, dar posibile pentru buna desfasurare a oricarei afaceri. Planificarea continua si robusta a continuitatii afacerilor pentru ceea ce trebuie facut atunci cand se iveste un dezastru este cea mai buna aparare.
Incertitudinea nu a fost niciodata mai sigura, iar perturbarea afacerilor este un element cheie de ingrijorare pentru majoritatea directorilor, insa, bine gestionate, avantajele si oportunitatile sunt multe. A avea planuri si capacitati eficiente de continuitate a afacerilor in functie este esential pentru restaurarea operatiunilor, daca ceva merge gresit.
Standardul ISO 22301 - Securitate si rezistenta. Sisteme de gestionare a continuitatii afacerii. Cerinte este primul standard international din lume pentru implementarea si mentinerea unui plan eficient de continuitate a afacerilor. Permite unei organizatii sa aiba un raspuns mai eficient si o recuperare mai rapida, reducand astfel orice impact asupra oamenilor, produselor si a liniei de jos a organizatiei.
Standardul a fost actualizat recent pentru a ramane actual si relevant si pentru a continua sa satisfaca nevoile pietei. James Crask, presedinte al grupului de experti ISO care a dezvoltat standardul, a declarat ca acesta reuneste unele dintre cele mai bune practici ale lumii pentru a ajuta organizatiile de orice fel sa raspunda si sa se recupereze de orice perturbare sau intrerupere intr-un mod eficient.
„O organizatie consolidata este una care este capabila sa se adapteze la schimbari, este constienta de locurile in care se afla vulnerabilitatile sale si are planuri pentru a raspunde daca lucrurile nu merg bine”, a spus acesta.
Imbunatatirile cheie ale celei mai recente versiuni includ o structura si o terminologie mai clara pentru a favoriza o mai buna intelegere a ceea ce este necesar si actualizari pentru a ramane in conformitate cu toate celelalte standarde ale sistemului de management ISO.
Standardul ISO 22301 a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 292 - Securitate si rezistenta al carui secretariat este detinut de SIS, membru ISO pentru Suedia.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter