RO EN
Coșul este gol

ArcelorMittal Hunedoara suspenda productia datorita pretului ridicat al energiei

ArcelorMittal anunta cu regret ca inceteaza temporar productia la uzina siderurgica din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe - Long Products. Productia in cadrul fabricii - produsele acesteia incluzand profile, tagle rotunde si corniere si avand in prezent 640 de angajati si 200 de contractori - este suspendata incepand cu 1 decembrie 2019.
Preturile la energia electrica si la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din Romania in ultimii ani, preturile romanesti fiind semnificativ mai mari decat in alte tari europene cu operatori importanti in productia siderurgica, precum Franta si Germania. Intrucat producatorii de otel europeni se lupta sa concureze din cauza nivelurilor ridicate de otel din import si a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care functioneaza cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentand, asadar, un cost major - nu mai este capabila sa concureze.
Compania spera in gasirea unei solutii care sa abordeze problema preturilor ridicate ale energiei electrice si gazului natural si sa permita uzinei din Hunedoara sa aiba un viitor durabil. ArcelorMittal a achizitionat fabrica din Hunedoara in 2003 si, de atunci, a investit 550 milioane RON (115 milioane EUR) pentru a aduce acesteia imbunatatiri tehnice si de mediu.
Angajatilor li s-a cerut sa isi consume concediul anual ramas, compania acordand lucratorilor „somaj economic” pentru zilele ramase.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter