RO EN
Coșul este gol

CNSP: Anulare procedura competitiva cu negociere de realizare Clinica Dr Grozovici

Recent, oficialii Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) au anuntat ca au anulat procedura competitiva cu negociere ce avea ca obiect atribuirea unui contract de parteneriat public-privat pentru realizarea obiectivului „Clinica Multifunctionala Dr. Calistrat Grozovici Corp A si Corp B”, in conformitate cu OUG nr. 39/2018.
Astfel, conducerea institutiei aflate in subordinea Guvernului, care are calitatea de autoritate contractanta in acest caz, argumenteaza ca anularea se justifica deoarece „nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate din cauza modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare, conform raportului procedurii. De asemenea, nu au fost depuse oferte in etapa a II-a”.
Acesta este unul dintre primele parteneriate public-private anuntate de Guvern in domeniul sanatatii, iar anuntul de participare la procedura competitiva cu negociere a fost publicat din timp atat in SEAP (la data de 8 ianuarie 2019), cat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 005-005955.
Valoarea totala estimata a acestui obiectiv este de 650.709.389 lei si, potrivit studiului de fundamentare aprobat de Guvern, finantarea obiectivului de investitie se va face in proportie de maximum 25% de catre partenerul public si diferenta de minimum 75%, de catre partenerul privat. In prima etapa a procedurii, CNSP a anuntat, printr-un comunicat, ca patru investitori de talie mondiala au depus oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat ce vizeaza realizarea Clinicii Multifunctionale „Dr. Calistrat Grozovici” – si anume: Ribera Salud Infraestructura - cu terti sustinatori Ribera Salud, Elche Crevillente Salud si Torrejon Salud, din Spania; Interhealth Canada Limited, din Canada; Kayi Insaat Sanayi Ve Ticaret, din Turcia si asocierea Centrul Medical Policlinico Di Monza (Romania) si Pessina Construzioni (asociat - Italia). Pentru mai multe detalii despre procedura de atribuire, click aici, iar pentru a descarca studiul de fundamentare, cu date complete despre investitie, in varianta elaborata de CNSP si aprobata de Guvern, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter