Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) si Primaria Municipiului Cluj-Napoca anunta oficial lansarea Concursului International de Solutii ”Liceul Nicolae Balcescu, Cluj-Napoca”. Competitia are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea extinderii si amenajarii Liceului Teoretic Nicolae Balcescu din Cluj-Napoca si a strazilor adiacente, pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare. Cea mai buna oferta va fi distinsa cu premiul I, constand in atribuirea contractului de proiectare, cu o valoare estimata la aproape 2,5 milioane de lei (fara TVA).
"Municipiul Cluj-Napoca, imbratisand pe deplin crezul ca educatia sta la baza unei societati sanatoase, a demarat un program de reabilitare a infrastructurii scolare, pe care doreste sa il continue cu ajutorul fondurilor europene. Strategia UE de alocare a acestora sustine renovarea cladirilor si cresterea calitatii spatiilor din cladirile publice, respectiv a celor educationale. Pentru Liceul teoretic «Nicolae Balcescu», municipalitatea a ales ca demers concursul de solutii de arhitectura pentru a gasi solutia cea mai buna de rezolvare a problemelor actuale ale acestui liceu si a spatiului urban adiacent", subliniaza reprezentantii OAR.
Autoritatea contractanta a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, aceasta urmand sa devina beneficiarul proiectului contractat in urma prezentei competitii.
Concursul este organizat de catre OAR, in conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internationale a Arhitectilor - UIA, prevederile Recomandarilor Internationale pentru Concursuri de arhitectura si urbanism adoptate in Conferinta Generala UNESCO din 1956, revizuita in data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR, publicat in 2018, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica.
Competitia este publica, se desfasoara intr-o singura faza si este deschisa pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.
Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.
Juriul este alcatuit din sapte membri titulari si doi supleanti, fiind international, cu arhitecti din Romania, Franta si Austria.
Termenul-limita pentru predarea proiectelor este stabilit la 29 octombrie, iar castigatorul va fi anuntat pe 8 noiembrie 2021.
Pentru informatii suplimentare, click aici!