Un numar de 17 proiecte au fost inscrise in Concursul international de solutii Science Campus Cluj-Napoca, competitie cu organizata cu scopul de a selectiona, in vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună solutie pentru Science Campus Cluj - ansamblu urban destinat cercetarii, educatiei si antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoasterii si inovarii.
Autoritatea contractanta a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, in asociere cu Universitatea Babes-Bolyai. Concursul este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania a OAR.
Situat in zona Lomb a Clujului, in vecinatatea celor doua cladiri ale Cluj Innovation Park (CREIC si TEAM), ansamblul se inscrie in strategia municipala de a dezvolta o infrastructura extinsa si puternica pentru educatie, cercetare, inovare si transfer tehnologic, care sa aduca impreuna actori din sistemul de educatie si cercetare, din mediul economic si antreprenorial, societatea civila si administratia locala. Astfel, Science Campus Cluj este un pilon semnificativ, iar concursul de solutii o etapa importanta in drumul orasului spre a-si indeplini viziunea de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare si dezvoltare, industrii creative, cultura si arta.
Suprafata totala a terenului, aflat in proprietatea privata a municipiului Cluj-Napoca, este de 6,48 hectare, din care o suprafata de 3,48 hectare ii va reveni primariei pentru realizarea unui Science Center, precum si a unei piete urbane si terenuri de sport, iar o suprafata de 3 hectare ii va reveni Universitatii Babes-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, in forma specializarii inteligente InfoBioNano4Health, incluzand si sediul Facultatii de Matematica si Informatica, alaturi de un camin studentesc.
"Ma bucura interesul interesul crescut manifestat pentru acest concurs de solutii. Este cel de-al 9-lea concurs international de solutii organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu OAR si primul care vizeaza un astfel de obiectiv. Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura fireasca dintre cele doua componente care alcatuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj", a declarat Ovidiu Cimpean, director de dezvoltare in cadrul Primariei Cluj-Napoca.
Premiul intai este de 12,81 milioane de lei (fara TVA), valoarea maxima a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit in urma concursului. Vor mai fi acordate premiile doi si trei, cu valori de 247.500 lei, respectiv 123.750 lei (inclusiv TVA).
Juriul international va evalua proiectele in perioada 19 - 22 iunie, urmand ca rezultatele sa fie anuntate in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc joi, 23 iunie, la Cluj-Napoca.
Pentru informatii suplimentare, click aici!