RO EN
Coșul este gol

TRANSILVANIA CONSTRUCTII: Circa 95% din venituri au provenit din inchirieri

Dezvoltatorul Transilvania Constructii SA a raportat o contractie de 2,7% a cifrei de afaceri aferente anului 2016, pana la 20,79 milioane de lei, in timp ce totalul veniturilor din exploatare s-a plasat la 22,4 milioane de lei. Potrivit datelor firmei, aproximativ 95% din venituri au fost realizate din inchirierea spatiilor din Parcul Logistic Transilvania. Totodata, in 2016, societatea a inregistrat un profit operational de aproape 7 milioane de lei, la o rata a profitului de aproximativ 30%. Rezultatul net al companiei pentru anul trecut a fost de 5,69 milioane de lei, dublu fata de nivelul de 2,58 milioane de lei raportat la finele anului 2015.
In ultimele luni ale anului trecut, Transilvania Constructii a contractat un credit de 8,14 milioane de lei de la CEC Bank, pentru finantarea proiectului TRC Park Cluj, ce consta in dezvoltarea a circa 30.000 mp de depozite in cadrul Parcului Industrial Tetarom III, din Jucu (judetul Cluj). De asemenea, societatea a adjudecat o serie de contracte de inchiriere a unor spatii.
In anii urmatori, compania are in plan dezvoltarea parcului TRC, ce va avea o suprafata totala de aproape 160.000 mp, din care in prima etapa se vor dezvolta 80.000 mp. Cladirile vor avea o inaltime liber-interna de 11,5 metri, structura din beton, o rezistenta de 5 tone/ mp a podelei la greutate, sisteme de contorizare inteligenta, iluminat cu LED, precum si o izolatie termica superioara.
In a doua jumatate a anului trecut, Transilvania Constructii a achizitionat o cladire de birouri cu doua corpuri (S+P+3E, respectiv S+P+7E) amplasata pe str. Taietura Turcului nr. 47, in cadrul Parcului Industrial Tetarom I, din Cluj-Napoca. Totodata, cele mai importante investitii derulate in 2016 de companie au fost reprezentate de continuarea programului de reabilitare a infrastructurii Parcului Logistic Transilvania, prin refacerea unor portiuni de drumuri de acces si a retelelor de canalizare; demararea dezvoltarii parcului logistic TRC Park Cluj; reabilitarea corpului de cladire A din parcul industrial Tetarom I si modernizarea unor depozite existente, la solicitarea chiriasilor. Cele mai multe dintre acestea vor fi continuate si in 2017. 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter