RO EN
Coșul este gol

SCADERE de 9% a afacerilor pentru 1700 de antreprenori de constructii

A aparut lista de firme actualizata, care contine 1.703 companii specializate in antreprenoriat si executia lucrarilor de constructii, ce reprezinta agentii economici care continua sa fie activi (fata de peste 1.617 operatori in lista anterioara), acestia deruland, actualmente, lucrari la obiective situate in toata tara. De asemenea, in cadrul listei, au fost integrate si date cu privire la 246 de dezvoltatori (investitori institutionali) imobiliari, ce promoveaza proiecte specifice pe plan national. Prin selectia riguroasa efectuata in cadrul listei, dupa validarea rezultatelor oficiale ale anului trecut, s-a constatat ca, actualmente, 261 de firme specializate au pe rolul instantelor, in diverse stadii, tot atatea dosare de insolventa, in timp ce 117 operatori si-au suspendat activitatea/au dat faliment, iar 123 de antreprenori nu au declarat cifra de afaceri pentru 2017. Insa, veniturile celor 1.703 societati de antrepriza in constructii au scazut cu -9% anul trecut, fata de 2016, cand acestea au inregistrat o cifra de afaceri totala mai redusa cu -18% comparativ cu precedentele 12 luni. Trebuie precizat faptul ca nivelul total al cifrei de afaceri a firmelor analizate include si veniturile obtinute ca urmare a derularii altor activitati specifice, unii operatori economici fiind implicati pe diverse alte segmente ale pietei, cum ar fi, de exemplu, productia de tamplarie, asigurarea de consultanta, executia lucrarilor de instalatii, constructia de imobile industriale, furnizarea sistemelor de climatizare, prelucrarea lemnului, derularea diverselor proiecte de infrastructura si a celor edilitare, fabricarea de betoane, proiectarea si executia de instalatii HVAC etc., existand pana la sase domenii de activitate.
Accentuare a pierderilor induse de efectele crizei economice in ultimii doi ani
Consultand informatiile financiare ale firmelor din lista, rezulta ca pentru societatile incluse in analiza s-a consemnat, in ultimii doi ani, o perioada relativ dificila, ceea ce a dus la o accentuare a pierderilor induse de efectele crizei economice, din momentul de apogeu al acesteia, inregistrandu-se din nou un decalaj fata de 2008, dupa ce acesta a fost recuperat in 2015. Scaderea incasarilor din ultimii doi ani, precedata de cresterea ampla din 2015 (cuantificata la +27%), este consecutiva, insa, unei majorari de +3% in 2014, unei diminuari de -9% in 2013, altei descresteri de -3% in 2012, unei aprecieri de +20% in 2011, respectiv unui regres de -1% in 2010 si unei deprecieri de -14% in 2009, pornind de la veniturile referentiale din 2008, ceea ce inseamna ca fluctuatiile respective au dus din nou la acumularea unor pierderi, iar decajalul actual negativ, de -12,85%, rezultat prin compararea cifrei de afaceri din 2017 cu nivelul din 2008, indica deja aparitia unor probleme sistemice care submineaza bazele viitoarei dezvoltari a afacerilor pe termen mediu sau lung.
In ceea ce-i priveste pe dezvoltatori, tendintele initiale au fost asemanatoare, dar cresterea rulajului din 2017 indica o situatie pozitiva. In consecinta, pornind de la un nivel de referinta aferent anului 2008, fluctuatiile cifrei de afaceri insumate a celor 246 de societati specializate au fost de +9% in 2009, apoi de -16%, +21%, -5%, -5%, +16%, +23%, +5% si +18% (la nivelul anului trecut), motiv pentru care, in acest caz, decalajul dintre veniturile exercitiului financiar precedent si cele din 2008 este pozitiv si reflecta o crestere de +72,89%. In perspectiva incheierii de parteneriate pentru efectuarea de livrari de materiale, tehnologii si servicii specifice, aveti posibilitatea sa consultati lista firmelor, care include informatii cu privire la: denumirea companiilor; codul unic de inregistrare (inclusiv datele consemnate la Registrul Comertului); date de contact ale societatilor (localitate, judet, adresa, cod postal, numar de telefon/fax, adresa de e-mail, website etc.). De asemenea, documentul cuprinde date care pot fi utilizate la elaborarea unor strategii de afaceri cu privire la concurenta, la situatia actuala si perspectivele bransei antreprenorilor si firmelor de constructii, respectiv a dezvoltatorilor imobiliari, dintre care se disting urmatoarele categorii: cifra de afaceri realizata in anii 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 si 2017 (exprimata in moneda nationala si in euro), cota de crestere sau scadere a veniturilor, domeniile principale sau secundare de activitate si altele. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter