RO EN
Coșul este gol

NEPI ROCKCASTLE: Venituri in crestere si perspective favorabile dupa fuziune

Veniturile nete raportate de dezvoltatorul sud-african NEPI in primele sase luni ale anului in curs au crescut cu 41,2% fata de aceeasi perioada din 2016, pana la circa 91 milioane de euro. Rezultatul nu include si afacerile grupului Rockcastle, cu care NEPI a fuzionat recent. Totodata, conform raportului financiar al companiei, profitul dupa impozitare (atribuibil actionarilor) s-a plasat la aproximativ 155 milioane de euro, majorandu-se cu 140% fata de cel din perioada corespunzatoare a anului trecut.
In prima jumatate a lunii iulie 2017, NEPI a incheiat cu succes fuziunea cu un alt mare fond imobiliar sud-african, Rockcastle Global Real Estate Company. Noua companie formata - NEPI Rockcastle - detine si administreaza 50 de proprietati operationale, cu o valoare totala de aproximativ 3,8 miliarde euro (din care 50% in Romania), precum si sase proiecte in constructie. In primele sase luni ale acestui an, grupul Rockcastle a raportat venituri totale de 38,8 milioane de euro, in crestere cu 224% fata de nivelul de 11,97 milioane de euro inregistrat in aceeasi perioada din 2016.
In primul semestru al acestui an, NEPI a continuat sa investeasca in Romania, in acest interval anuntand finalizarea etapei a treia a complexului de birouri The Office, din Cluj-Napoca, si a cladirii Victoriei Office, din Bucuresti.
In aceasta perioada, NEPI continua programul de dezvoltare si extindere a spatiilor de retail din tara noastra. Astfel, compania continua lucrarile de extindere cu o suprafata inchiriabila de 21.000 mp a centrului comercial Shopping City Galati, noile spatii urmand a include un cinematograf cu opt ecrane, o zona de restaurante, precum si mai multe branduri noi de moda. NEPI vizeaza finalizarea lucrarilor in ultimul trimestru din 2017, unitatea urmand a avea, atunci, o arie inchiriabila totala de 48.500 mp. Tot in aceasta perioada, NEPI estimeaza si inaugurarea centrului comercial Ramnicu Valcea Mall, unitate ce va avea o suprafata de 27.900 mp. Toate avizele au fost obtinute si constructia a inceput recent, in prezent fiind inchiriata circa 89% din suprafata centrului comercial. Printre chiriasi se afla un hipermarket Carrefour, Cinema City, Jysk, New Yorker, Orsay si Textil Market.
In ceea ce priveste procesul de obtinere a avizelor de zonare si constructie pentru extinderea Promenada Mall, acesta continua sa inregistreze intarzieri.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter