RO EN
Coșul este gol

MAI: Precizari cu privire la aplicarea OM nr. 2 asupra lucratorilor pe santiere

Deplasarea personalului la/ de la locul de munca la locuinta, indiferent ca acesta este un spatiu de cazare in interiorul sau exteriorul unui santier, se realizeaza fara niciun fel de restrictii in intervalul orar 0600-2200, iar in afara acestui interval se poate face oricand, sub rezerva prezentarii unuia dintre documentele prevazute in Ordonanta Militara nr. 2, adoptata sambata de MAI, respectiv legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.
 
Precizarea a fost facuta de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, la solicitarea ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC), Lucian Bode, la solicitarea acestuia din urma referitoare la clarificarea modului de aplicare a unora din prevederile hotararii CNSUU nr. 13 din 21 martie 2020.
 
O alta clarificare se refera la regimul strainilor pe teritoriul Romaniei, inclusiv intrarea si iesirea lor din tara, regim care se aplica si lucratorilor expati din constructii si este reglementat in Ordonanta Milirata nr. 2, la articolul 6.
"Este permisa intrarea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor straini si apatrizilot care sunt persoane care poseda o viza de lunga sedere, un permis de sedere sau un document echivalent permisului de sedere eliberat de autoritatile romane, (...) precum si a celor care se deplaseaza in interes profesional, dovedit prin viza, permis de sedere sau un alt document echivalent", se precizeaza in Ordonanta adoptata sambata seara.
 
Activitatea acestor persoane pe teritoriul Romaniei se desfasoara in aceleasi conditii ca pana in prezent, sub rezerva respectarii masurilor de deplasare impuse la art. 3-5, mentionate anterior.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter