RO EN
Coșul este gol

IBB estimeaza o crestere de 10% a afacerilor diviziei de infrastructura, in 2023

Grupul germano-roman IBB Holding, cu activitati de productie a materialelor de constructii si executie de lucrari, a inregistrat o contractie de 30% a cifrei de afaceri aferente activitatilor din domeniul infrastructurii in primele 5 luni din 2023, aceasta ajungand la 35 milioane de lei, raportat la nivelul de 48,2 milioane de lei din realizat in primul trimestru din 2022. Fluctuatia in plan negativ s-a datorat unui inceput de an dificil pe piata de profil. Ion Craciunescu, General Manager la IBB Holding Group, mizeaza, insa, pe o revigorare a activitatii din acest sector pe parcursul anului, si pe o crestere de 10% a rulajului aferent, la nivelul anului 2023.
"Aceasta fluctuatie a cifrei de afaceri inregistrata nu ne creeaza motive de ingrijorare, pentru ca ritmul mai lent al lucrarilor s-a datorat in mare parte vremii neprietenoase care ne-a stopat activitatea pentru perioade mai lungi decat am estimat. De asemenea, demararea unor proiecte noi pentru lucrarile de la A7, lotul 1 si lucrarile la A0, au presupus, in primele luni, mai mult pregatirea terenului si terasamente, lucrari care au fost direct influentate de vremea neprielnica. Estimam o crestere a cifrei de afaceri in 2023 de 10% fata de 2022 si suntem convinsi ca vom recupera in lunile urmatoare fluctuatiile de la inceputul anului. 
Nevoia reala pe care Romania o are in ceea ce priveste existenta unei retele de drumuri si autostrazi care sa faciliteze un transport rapid si sigur pentru cetateni si bugetele din ce in ce mai mari disponibile pentru investitii in infrastructura la CNAIR, ne determina sa privim cu optimism acest sector din businessul nostru atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung", a declarat Ion Craciunescu.
 
 
Proiecte majore de infrastructura, in derulare
In acest moment, IBB Holding are in derulare mai multe lucrari de intretinere periodica si covoare asfaltice pentru drumuri nationale si autostrazile A2 si A3, in Bucuresti, Prahova si Giurgiu. Aceste lucrari se vor derula de-a lungul urmatorilor 4 ani. 
Compania a demarat lucrarile de executie la autostrada A7, Lot 1 Dumbrava - Mizil (sector 2, km 0+000 - km 7+500), inclusiv proiectul de deviere temporara a DN1D si executia de lucrari de asternere de piatra sparta, asfalt si marcaje rutiere. Un alt proiect recent demarat de IBB vizeaza largirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud, intre A1 (km 55+520) si DN 5 (km 40+000) - Lot I, largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud intre A1 (km 55+520) si km 54+700, inclusiv parcarea de lunga durata de la km 54+765. 
In aceasta perioada, compania a finalizat lucrarile ca subantreprenor la pasajele Oltenita si Berceni, precum si la extinderea spre nord a platformei nr. 1 de stationare a aeronavelor la Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti.
"Dificultatile cu care ne-am confruntat in 2022 si care au in continuare impact asupra businessului au fost cresterile de preturi atat la materia prima si materiale, cat si la energie. De asemenea, fluctuatiile de pe piata fortei de munca si lipsa personalului calificat sunt alte dificultati pe care ne straduim sa le depasim. Consideram ca cea mai mare provocare pe termen mediu si lung consta in implementarea in activitate noastra de tehnologii care sa reduca impactul pe care compania il are asupra mediului", a precizat managerul IBB Group.
 
 
Investitii in sectorul rezidential si dezvoltarea activitatii
In calitate de investitor, IBB Group dezvolta in nordul Bucurestiului complexul rezidential iResidence, proiect pentru care vizeaza certificare BREEAM Excellence. "Ne dorim sa extindem activitatea de dezvoltare imobiliara si vom demara in curand un nou proiect in cartierul Sopor din Cluj", a adaugat Alin Constantinescu.
De asemenea, compania va investi, in continuare, in flota de utilaje si autoutilitare, pentru a creste performanta si rapiditatea executiei lucrarilor. "La inceputul anului am investit deja in achizitia a 20 de camioane produse in Romania si o freza la rece WIRTGEN W200Fi, pentru asfalt si beton. De asemenea, flota noastra s-a marit cu doua autoutilitare betoniere fabricate in Romania", a precizat managerul.
O alta directie de investitii priveste baza de productie beton civil si beton rutier. IBB Group detine deja doua puncte de productie, in Pantelimon si in Ciorogarla, si se afla in negocieri pentru a deschide o a treia statie.
 
 
In ceea ce priveste investitiile in noi tehnologii, IBB a instalat la sediul din Pantelimon un sistem fotovoltaic pentru a reduce consumul de energie si, implicit, impactul pe care il are asupra mediului si in perioada urmatoare va instala un sistem fotovoltaic si la baza de productie din Ciorogarla. In cadrul grupului, compania IBB IT Systems este dedicata implementarii de noi tehnologii si digitalizare, atat pentru companie, cat si pentru clienti externi.
"Amploarea pe care evolutia tehnologica a luat-o in ultimii ani si dorinta noastra de a fi performanti ne-a determinat sa incepem discutiile cu un grup de programatori care sa creeze un soft dedicat companiei noastre. Acesta va integra activitatile din toate departamentele grupului maximizand astfel comunicarea, fluxul de informatii si avand un efect real in imbunatatirea proceselor", a mai spus Ion Craciunescu.
***
Grupul IBB include 8 companii, o gama variata de servicii si resurse, precum si un portofoliu impresionant de constructii finalizate in cei peste 11 ani de activitate. In prezent, IBB Holding detine o fabrica in Pantelimon, echipata cu o statie de productie a betonului cu o capacitate de 210.000 mc/an beton civil, beton rutier si agregate stabilizate cu ciment, precum si o statie de productie mixtura asfaltica cu o capacitate de 200.000 tone/an. De asemenea, compania a demarat procedurile de autorizare pentru o noua statie de productie a betoanelor, ce va fi localizata in Pipera, cu o capacitate de minimum 160.000 mc/an.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter