RO EN
Coșul este gol

FPSC: Legislatia privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari intarzie

Legislatia deficitara, lipsa facilitatilor de tratare, numarul redus de depozite de deseuri inerte sunt, in continuare, cele mai mari probleme in gestionarea deseurilor din constructii si demolari (DCD), in Romania. Proiectul de HG privind aceasta categorie de deseuri, lansata in dezbatere publica inca din 2018 de Ministerul Mediului, va deveni Lege, dar inca nu se cunoaste forma care se afla acum in circuit interministerial si nici orizontul de timp la care noua legislatie privind deseurile din constructii si demolari ar putea sa intre in vigoare.
Reprezentantii Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) au stabilit o intalnire viitoare cu reprezentantii Ministerului Mediului, menita sa faca intelese problemele constructorilor legate de DCD si sa afle in ce masura propunerile si observatiile anterioare ase asociatiei constructorilor au fost analizate, respinse sau preluate in noul act normativ.
Saptamana trecuta a avut loc conferinta intitulata "Gestionarea deseurilor si a ambalajelor: Intrebari, probleme si raspunsuri. Impactul modificarilor legislative", la Hotel Raddison Blu, la care au participat si reprezentanti ai Ministerului Mediului au avut loc prezentari si dezbateri pe tema deseurilor din constructii si demolari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter