RO EN
Coșul este gol

CSC nu poate asigura protectia angajatilor in perioade de criza si cere ajutor statului

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), alaturi de Casa Sociala a Constructorilor si Federatia Generala a Sindicatelor Familia, in calitate de parteneri sociali, a solicitat Guvernului Romaniei, avand in vedere starea de urgenta decretata pe 16 martie 2020, extinderea masurilor de protectie sociala a angajatilor si pe perioada starii de urgenta.
Casa Sociala a Constructorilor asigura protectia angajatilor din sectorul constructii in perioada intreruperii activitatii din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in conformitate cu Legea 215/ 1997 privind infiintarea Casei Sociale, insa legea nu este aplicabila in situatia execptionala cu care se confrunta astazi Romania.
"Modificarea urgenta a legii ar permite acordarea unei indemnizatii salariatilor cu contract individual de munca, in cuantum lunar de 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de baza brut, pe perioada pandemiei. Modificarea propusa nu afecteaza bugetul de stat, dar sprijina angajatorii si implicit angajatii in depasirea perioadei pandemiei Covid-19", a declarat Valentin Petrescu, presedintele FPSC.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter