RO EN
Coșul este gol

CONCIVIA: Consolidare a pozitiei financiare, datorita proiectelor noi

Deficitul de personal calificat, precum si lipsa finantarii proiectelor publice de la bugetul de stat constituie principalele aspecte negative pe care le semnaleaza compania Concivia SA, in ultimul timp. In pofida acestor probleme, managerii firmei considera ca strategia implementata la nivel de grup in anul 2012 - si care a constat in sporirea activitatii de constructii-montaj, modernizarea parcului de utilaje de constructii si cresterea eficientei economice - a fost una incununata de succes. Totusi, oficialii societatii au raportat o scadere a cifrei de afaceri pana la 34,03 milioane de lei, fata de cele 38,62 milioane de lei consemnate la finalul anului 2011, in special din cauza sporirii creantelor la 12,46 milioane de lei. Se estimeaza ca majoritatea sumelor ce trebuie primite de firma pot fi recuperate in primele sase luni ale anului 2013. Situatia nefavorabila a afectat si totalul veniturilor, care s-au situat la 40,65 milioane de lei, in comparatie cu cele 47,81 milioane de lei raportate la incheierea anului precedent. 
 
Crestere a numarului de proiecte noi in intervalul ianuarie-martie
Dificultatile intampinate de companie la incasarea veniturilor nu a periclitat dinamica specifica procesului de contractare a noilor lucrari, acestea constituind deja 40% din nivelul considerat optim pentru anul in curs. De altfel, cifra de afaceri din primul trimestru a.c. s-a situat la 2,72 milioane de lei, compania raportand, totodata, o consolidare a pozitiei financiare, datorita incasarii unui nivel semnificativ de arierate din sectorul public. Pentru anul in curs, managerii firmei estimeaza un parcurs similar celui inregistrat in intervalul anterior de raportare. Informatii suplimentare, la www.concivia.ro.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter