RO EN
Coșul este gol

BOUYGUES: Scadere a valorii totale a lucrarilor in curs de desfasurare

Grupul francez Bouygues activeaza pe piata de constructii prin intermediul a doua companii separate: Bouygues Construction si Colas. Lipsa investitiilor in domeniu pe plan european din cauza crizei economice, precum si mediul concurential tot mai dificil au dus, in primul semestru al anului in curs, la o diminuare a valorii totale a lucrarilor aflate in curs de derulare din portofoliul companiei, care s-a situat la 16,9 miliarde euro pentru Bouygues Construction (-4,5%) si la 7,57 miliarde euro pentru Colas (-4%). Cu toate acestea, veniturile au crescut cu 4% pentru prima divizie, pana la 5,23 miliarde euro, in timp ce Colas a consemnat o scadere usoara de 1%, pana la 5,56 miliarde euro. In momentul actual, conducerea corporatiei considera ca tinta previzionata a incasarilor pentru anul in curs poate fi atinsa, ambele divizii raportand un plus de 1% fata de valorile inregistrate in intervalul anterior de referinta. In ceea ce priveste cifra de afaceri la nivel de grup (incluzand aici si companiile Bouygues Immobilier, Bouygues Telecom si TF1), se previzioneaza ca aceasta se va situa la nivelul consemnat in anul precedent, adica la aproximativ 33,4 miliarde de euro.
***
Pe plan local, corporatia franceza Bouygues a fost prezenta pentru o lunga perioada de timp prin intermediul subsidiarei Colas Romania, insa a luat decizia de a se retrage treptat de pe piata autohtona in anul 2011. Veniturile filialei s-au cifrat la 20,05 milioane de lei in 2012, fiind net inferioare celor consemnate in anul precedent cand s-au raportat incasari de 121,6 milioane de lei (-83%). Informatii suplimentare, la www.bouygues.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter