La finele lunii martie a.c., nivelul comenzilor potentiale contractate de grupul Bauer a atins o valoare record, depasind un miliard euro si fiind cu 18% superior celui raportat in perioada anterioara si similara de referinta, reprezentata de trimestrul intai din 2015, cand s-au consemnat 848,2 milioane de euro. Totusi, incasarile generale la nivel de grup au consemnat, in primele trei luni ale lui 2016, o ajustare negativa de -6,3% si au atins cota de circa 383,2 milioane euro, singura crestere fiind remarcata in ceea ce priveste veniturile din vanzari, ce au ajuns la 317,8 milioane de euro (+6%). Analiza structurala indica rezultate de 159,9 milioane de euro pentru divizia de constructii, ceea ce constituie un regres de -17,4% fata de acelasi interval din anul anterior, ca urmare a amanarii initierii lucrarilor la anumite obiective importante, iar profitabilitatea a fost la randul sau afectata de intarzierile respective, dar se spera o recuperare pana la finele lui 2016, mai ales ca portofoliul de comenzi in constructii s-a situat la 584,7 milioane de euro (+13,9%). In ceea ce priveste segmentul de utilaje, acesta s-a dezvoltat satisfacator in intervalul mentionat anterior, veniturile din vanzari sporind la 107,8 milioane de euro (+7,3%), cu toate ca rulajul grupului, in domeniul respectiv, s-a diminuat cu -5,1%, la 165 milioane de euro. In fine, divizia de resurse a avut un inceput de an bun, cu incasari ce au crescut la 71,5 milioane de euro (+31,9), pe fondul derularii unor mari proiecte din domeniul protectiei mediului.
„Confirmam, astfel, estimarile pentru intregul an in curs, date publicitatii anterior, previzionand ca veniturile totale ale grupului se vor plasa la 1,65 miliarde euro in 2016, cu un profit net cuprins intre 20 milioane de euro si 2015 milioane de euro, precum si cu un indicator EBIT de 75 milioane de euro. Observam un trend general pozitiv al afacerilor noastre si vom fi capabili sa demonstram faptul ca ne putem inscrie rezultatele intr-o tendinta ascendenta sustenabila”, a declarat prof. Thomas Bauer, presedintele consiliului de management al Bauer AG.
La nivelul lui 2015, corporatia a consemnat un salt de +6,2 al cifrei de afaceri, pana la 1,65 miliarde euro, cu o profitabilitate neta de 29 milioane de euro. Ca structura, pentru cele trei divizii ale grupului - ce are peste 110 subsidiare si coordoneaza operatiuni in 70 de tari din intreaga lume -, cea de constructii s-a distins printr-un rulaj de 742,9 milioane de euro (+2,4%) Din punct de vedere geografic, cele mai bune rezultate au fost obtinute in Orientul Mijlociu (pentru proiectele de metrou din Arabia Saudita, Qatar si Egipt, precum si la extinderea Canalului Suez), mentinandu-se si standardul inalt al activitatii din Germania. Divizia de echipamente a consemnat, de asemenea, un salt de +17,8%, la 753,1 milioane de euro, majorarea fiind determinata de castiguri exceptionale, dar sectia de resurse s-a confruntat cu probleme semnificative (-12,3%, la 221,6 milioane de euro), pentru ca au existat foarte putine proiecte de forare in domeniile de petrol, gaze, apa etc., ceea ce a impus continuarea procesului de restructurare a acestor afaceri, initiat in 2014.
***
Activitatea din Romania a grupului Bauer s-a concretizat in 2014 prin incasari de 8,3 milioane de lei, cu peste 31% mai mari fata de anul precedent, iar pentru 2015 s-au raportat 5,07 milioane de lei, in conditii de profitabilitate, scaderea rulajului survenind, cel mai probabil, ca urmare a diminuarii volumului de proiecte speciale in care s-au implicat cei 38 de angajati. Compania este recunoscuta pentru efectuarea, pe plan national, a unor lucrari de fundatii, pereti de sprijin, ancorare, consolidare a terenului, implementand tehnologii de ultima generatie, cum ar fi "jet grouting", piloti ductili sau "mixed in place". Firma a realizat de-a lungul timpului proiecte importante, cum ar fi parcul eolian Enercon Casimcea, depozitul Mapcom (Mures), fabrica Adeplast din Cordun, silozuri portuare in Constanta etc. Pentru informatii suplimentare, click aici!