RO EN
Coșul este gol

UPLR ingrijorata de initiativa Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania isi exprima ingrijorarea cu privire la demersurile Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei privind infiintarea firmelor de contabilitate. Consideram ca acest demers pune in pericol raspunderea in organizarea si tinerea contabilitatii si afecteaza in profunzime serviciile contabile.
Societatile contabile sunt cele care isi asuma raspunderea si realitatea datelor din situatiile financiare. In prezent, pentru ca o societate comerciala de contabilitate/expertiza contabila sa poata functiona, trebuie ca majoritatea actiunilor sau a partilor sale sociale sa fie detinute de contabili/experti contabili, iar structura de administrare sa fie aleasa in majoritate dintre acestia.
In momentul in care o persoana fara calificare in domeniu semneaza lucrarile, nu isi poate asuma raspunderea si nu poate asigura calitatea serviciilor de contabilitate.
Avem in vedere faptul ca situatiile financiare nu sunt destinate doar beneficiarilor directi, ci si multor altor parti interesate, iar aceasta interventie legislativa poate afecta interesele utilizatorilor de informatii financiare, deciziile de investitii sau acordarea de credite. Astfel, consideram ca acest demers creeaza un risc inclusiv pentru incheierea de contracte, dar si in raporturile dintre firme si institutiile statale.
UPLR apreciaza ca modificarea legislativa nu este justificata, legislatia actuala neobstructionand accesul pe piata serviciilor niciunei persoane, impunand doar conditia obtinerii calificarii de expert contabil/contabil autorizat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter