RO EN
Coșul este gol

MOREANU: 550 milioane euro disponibile pentru IMM prin granturi pentru investitii

Sunt disponibile granturi de investitii pentru IMM-uri cuprinse intre 50.000 de euro si 200.000 de euro din fonduri nerambursabile, in cuantum total de 550 de milioane de euro. Cofinantarea este de 30% pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, respectiv 15% pentru alte regiuni.
In contextul pandemiei Covid-19, cele aproximativ 725.000 de IMM-uri din Romania pot beneficia, in masura in care indeplinesc conditiile prevazute de lege, de granturi pentru investitii din fonduri nerambursabile. Exista mai multe domenii de activitate care se incadreaza in lista celor care pot accesa aceste granturi, precum: industria alimentara, constructii si materiale de constructii, confectii metalice, lemn si mobilier, turism, textile, educatie, sanatate.
Beneficiarii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, precum: sa fi desfasurat activitate minimum un an anterior datei depunerii cererii, sa fi inregistrat profit operational in unul dintre cei doi ani anteriori datei depunerii cererii, sa desfasoare activitate pentru o perioada de minimum 3 ani ulterior datei acordarii grantului.
Cofinantarea beneficiarilor este de minimum 15% in cazul regiunilor mai putin dezvoltate si de minimum 30% in cazul regiunii Bucuresti-Ilfov.
Utilizarea acestor fonduri se poate realiza pentru: achizitia de echipamente, constructii, consultanta tehnica, cheltuieli de mediu, promovare si altele.
 
*** Articol realizat de Daniel Moreanu, avocat si doctor in drept.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter