RO EN
Coșul este gol

COFACE: Intarzierile la plata vor continua sa creasca in contextul Covid-19

In contextul unei activitati mai slabe in China, din cauza crizei sanitare, cel mai recent sondaj realizat de Coface cu privire la platile corporative din China arata o deteriorare a comportamentului de plata in 2019.
66% dintre companiile chestionate au raportat intarzieri la plata. Durata intarzierilor la plata a ramas stabila la 86 de zile in 2019. Cu toate acestea, sectoarele care au fost cel mai afectate de masurile de carantina vor trebui sa intarzie platile pentru a supravietui in 2020, iar numarul insolventelor corporative ar trebui sa creasca.
 
Intarzieri de plata: companiile chineze au inceput anul 2020 mult mai dur, deoarece riscul fluxurilor de numerar se acumuleaza pentru anumite sectoare
Cresterea in China va scadea la 1%, cel mai scazut nivel in 30 de ani, astfel ca, avand in vedere corelatia istorica dintre activitatea economica si intarzierile de plata, este prevazuta o crestere in 2020.
In timp ce termenul mediu de plata a ramas stabili la 86 de zile in 2019, ponderea respondentilor care ofera conditii de credit care depasesc in medie 120 de zile s-au dublat aproape in doi ani, de la 12% in 2017 la 23% in 2019. In practica, 50% dintre respondenti au oferit conditii de plata care depasesc 120 de zile.
In 2019, intarzierile la plata s-au deteriorat si in China. Proportia companiilor cu intarzieri de plata care depasesc 120 de zile a ajuns la 37% in 2019, adica cu 6 puncte mai mult decat in 2018. Mai neasteptat, mai mult de un sfert dintre companii (27%) au inregistrat intarzieri de plata ultra-lungi (ULPD, peste 180 de zile), care depasesc 10% din cifra de afaceri anuala. Atunci cand acestea constituie o proportie mare din cifra de afaceri totala anuala, fluxul de numerar al unei companii poate fi in pericol, ceea ce este ingrijorator in cazul socurilor externe precum Covid-19.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter