RO EN
Coșul este gol

CDR solicita ca intreaga energie a mediului politic sa se indrepte catre proiecte

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), cea mai importanta platforma a mediului de afaceri din Romania, considera ca momentul politic pe care il traversam are implicatii majore asupra climatului economic, stabilitatii macroeconomice si potentialului de reforma al Romaniei.
CDR face un apel catre toata clasa politica, ca in aceste momente cruciale pentru viitorul economic al Romaniei, sa canalizeze intreaga energie spre reformele vitale, elaborarea unei politici de industrializare care sa reflecte agenda europeana a schimbarilor climatice si implementarea cu succes a proiectelor majore atat de necesare Romaniei, pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene, resurse indispensabile in realizarea planurilor de dezvoltare ale tarii.
Obiectivele pe termen lung incluse in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), a carui validare o asteptam in septembrie, cat si in programele operationale multianuale 2021 – 2027, care vor fi validate in urmatoarele luni, sunt ferestre strategice de oportunitate, pe care nu ne permitem sa le ratam, acestea contribuind major la reducerea decalajelor economice si la cresterea competitivitatii Romaniei.
Mai mult, premisele implementarii reformelor structurale reprezinta si un factor cheie in acordarea ratingului de tara, care va fi anuntat in aceasta toamna, evaluare care va include si capacitatea reala de implementare.Totodata, ratingul poate influenta evolutia datoriei suverane, cat si stabilitatea macroeconomica afectata deja de devalorizarea monedei nationale si cresterea inflatiei, cu impact direct in bugetele companiilor si in buzunarele cetatenilor.
Mediul de afaceri are nevoie de un climat de predictibilitate si siguranta pentru investitii si adoptarea deciziilor de business. Din pacate insa, din nou trecem printr-o perioada in care mediul de afaceri este in stare de alerta, din pricina climatului investitional incert, aflat in declin vizibil din cauza crizei politice in derulare. In 30 de ani de democratie au fost irosite prea multe sanse si oportunitati din lipsa de viziune si dialog. Avem speranta sa fi invatat din trecut, si de aceasta data, impreuna si uniti, sa nu ratam aceasta sansa unica pe care o are Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter