RO EN
Coșul este gol

Alex Milcev, EY: „Vedem o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, undeva in Est”

Exista o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, iar Polonia, Cehia, Ungaria fac „un job de departe mult mai bun decat Romania «in a atrage acele investitii»”, a afirmat marti Alex Milcev, Tax & Law Leader EY Romania, citeaza Agerpres.
„Vedem o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, undeva in Est. Nu se duc in China sa investeasca banii acestia. Este o lupta apriga intre tarile europene in aceasta zona - Europa Centrala si de Est. Vorbesc concret despre Polonia, Cehia, Ungaria, care fac un job de departe mult mai bun decat Romania in a atrage acele investitii sa vina in tarile lor. Este un efort foarte mare, de la nivel de prim-ministru in jos, a fiecarei tari, care bat la usile companiilor multinationale - care se stie ca se retrag sau deja s-au retras din Rusia, Belarus - si atrag acele investitii. Vorbim de zeci de miliarde de dolari care migreaza. Obiectivul nostru - si vorbim de fereastra 12-24 de luni, nu cred ca e mai mare. Trebuie sa capturam cat mai mult din aceste investitii. Ţara, prin guvernantii sai, trebuie sa iti arate atractivitatea si sa-i atraga ca un magnet. Ceea ce altii fac, noi facem mult mai putin si este pacat”, a precizat Alex Milcev, la o conferinta de specialitate.
In opinia sa, daca Guvernele Romaniei in urmatorii ani de zile vor sti „sa joace cartea, asa cum prevede interesul national”, vom vedea o alta Romanie, iar sectorul public are „o raspundere mai mare, un rol activ mai bun decat pana acum”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter