RO EN
Coșul este gol

MDRT: Sustinere internationala pentru proiectele de infrastructura si cele sociale

La data de 18 iunie 2012, Marcel Bolos si Iulian Matache, secretari de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), s-au intalnit cu o delegatie a Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), condusa de guvernatorul Rolf Wenzel, informeaza oficialii MDRT. "Delegatia BDCE si-a exprimat interesul de a initia negocierile pentru cea de-a doua etapa a proiectului denumit «Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori», reprezentand un obiectiv prioritar de investitii care urmeaza sa fie implementat in perioada 2013-2017. Discutiile au vizat, pe langa reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori, posibilitatea finantarii unui program de constructie de locuinte sociale, precum si a reabilitarii sistemelor centralizate de incalzire (CET)", se arata intr-un comunicat al ministerului de resort.
Lucrari programate, in valoare de 160 milioane de euro
Etapa I a proiectului "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori" se deruleaza in perioada 2007-2014, prin intermediul Companiei Nationale de Investitii  (CNI) si are o valoare de 160 milioane de euro. Initial, proiectul includea 59 de orase, insotite de localitatile limitrofe mici din aglomerarea respectiva, din mai multe judete ale Romaniei: Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Dambovita, Gorj, Harghita, Mures, Tulcea si Vaslui. Din economiile realizate pana in 2011, s-a suplimentat lista de subproiecte cu sapte subproiecte din sase judete (Covasna, Brasov, Ialomita, Ilfov, Prahova si Suceava), in timp ce perioada de implementare a proiectului a fost extinsa in mod corespunzator. In ceea ce priveste stadiul de executie a obiectivelor, reprezentantii MDRT sustin ca, pana in prezent, au fost receptionate 34 de subproiecte, iar alte 15 se afla in diverse etape de realizare a lucrarilor specifice. Informatii suplimentare, la www.mdrt.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter