RO EN
Coșul este gol

MDLPA a depasit tinta de dezangajare si absorbtie a POR pentru anul 2022

Ministerul Dezvoltarii a atins si a depasit tinta de dezangajare si absorbtie a Programului Operational Regional (POR) pentru anul 2022, anunta ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
"Desi tinta de absorbtie a crescut semnificativ fata de anul trecut si, in ciuda dificultatilor create din cauza lipsei de resurse umane in aceasta directie a Ministerului Dezvoltarii, am reusit sa atingem si sa depasim tintele de dezangajare si de absorbtie a fondurilor europene disponibile prin POR si pentru acest an. Acest lucru inseamna ca am reusit sa cheltuim fiecare euro disponibil pentru investitii care dezvolta localitatile din Romania", a declarat Cseke Attila.
Tinta de dezangajare, in crestere fata de tinta pe anul 2021, a fost de 1,17 miliarde de euro si a fost atinsa si depasita. 
Ministerul, prin Autoritatea de Management POR 2014-2020, a efectuat, in 2022, plati catre beneficiari in valoare de peste 1,77 miliarde de euro, din care 1,55 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 0,22 miliarde de euro cofinantare din bugetul de stat.
Ministrul a amintit: in ambii ani ai mandatului de ministru, tinta de absorbtie a fost atinsa si depasita semnificativ - pentru anul 2022, aceasta insemnand un plus de 357 milioane de euro, care va ajuta la atingerea tintei pentru anul 2023.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter