RO EN
The cart is empty

URALITA: Ponderare a declinului pe pietele occidentale

Holdingul Uralita (din Spania), producator multinational de materiale de constructie (sisteme de izolare, gips, tigle pentru acoperisuri si tevi), a inregistrat, anul trecut, vanzari de 704,7 milioane de euro, in scadere cu 30% fata de nivelul din 2008. Conform raportului financiar al companiei, situatia negativa a fost determinata de recesiunea pietei constructiilor si devalorizarea monedelor est-europene in raport cu euro. Cea mai semnificativa diminuare din intervalul analizat a fost raportata in Spania (-40%), in timp ce afacerile de pe pietele din Europa de Est si din Federatia Rusa au scazut cu 19%. Un declin mai moderat s-a raportat pe pietele vest-europene. In ceea ce priveste diviziile de produse din portofoliul Uralita, vanzarile de materiale pentru izolatii s-au diminuat cu 21,5%, pana la valoarea de 398,8 milioane de euro, insa acest domeniu a fost cel mai profitabil din cadrul grupului, datorita faptului ca produsele sunt distribuite pe o arie geografica variata. Au existat, insa, diferente intre regiuni, astfel: afacerile din Europa Occidentala au avut o performanta mai buna si, desi cu o usoara tendinta de scadere, nivelul acestora s-a mentinut, ca urmare a masurilor economice intreprinse de guvernele diferitelor state din zona pentru stimularea activitatii din constructii si a legislatiei care incurajeaza promovarea utilizarii unor materiale izolatoare performante. Veniturile din cadrul diviziei de gips au consemnat o scadere de 39,2% (la 140,1 milioane de euro), iar cele de tubulatura s-au depreciat cu 38,7% (pana la 111,8 milioane de euro). Vanzarile de tigle pentru acoperisuri s-au diminuat cu 37,7% (la 53,1 milioane de euro), din cauza dependentei de constructiile rezidentiale.
Concernul Uralita desfasoara activitati si pe piata autohtona a constructiilor, prin subsidiara Ursa Romania, comercializand materiale pentru izolatii. Informatii suplimentare, la www.uralita.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter