RO EN
The cart is empty

AKZO NOBEL: Scadere de 9% pe segmentul de vopsele decorative

Veniturile concernului olandez Akzo Nobel, cel mai mare producator de lacuri si vopsele la nivel mondial, au ajuns, in 2009, la 13,9 miliarde euro, evidentiind un declin de 10% fata de 2008. "In intervalul octombrie - decembrie am constatat o redresare moderata a activitatii de pe pietele aflate in curs de dezvoltare, fiind continuata tendinta anuntata la sfarsitul trimestrului al III-lea. Mediul de afaceri va fi dificil, insa programele de eficientizare a activitatii si de reducere a costurilor, intreprinse pana in prezent, au inceput sa dea rezultate", a declarat Hans Wijers, presedinte al Akzo Nobel. Proiectele de restructurare din 2009 au vizat aprovizionarea suplimentara a centrelor de distributie si a magazinelor de bricolaj din Europa Centrala cu produse din cadrul segmentului de vopsele decorative, in timp ce activitatea din SUA a fost restransa. Din punct de vedere al structurii afacerilor, cel mai profitabil a fost segmentul de vopsele decorative, care a inregistrat o depreciere a veniturilor de 7% si a volumelor de vanzari de 9%. Conform reprezentantilor firmei, redresarea economica nu a determinat, inca, aparitia unormodificari semnificative, contextul pietei facand aproape imposibila elaborarea de previziuni pentru intervalul urmator.
In Romania, holdingul este reprezentat de subsidiara Akzo Nobel Powder Coatings, infiintata in 2005. Societatea distribuie, la nivel national, vopsele decorative pentru interior si exterior, livrate direct profesionistilor, precum si altor categorii de utilizatori, prin intermediul retelelor de bricolaj. Gamele comercializate pe plan local sunt: Sadolin (pentru intretinerea lemnului), Delux, Supralux (pentru suprafete lavabile) si Hammerite (pentru cele din metal), importate din Marea Britanie, Polonia, Germania, Suedia si Ungaria. Informatii suplimentare, la www.akzonobel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter