RO EN
The cart is empty

SIKA: Crestere de 5% a cifrei de afaceri, preconizata pentru 2014

Sika Romania, unul dintre principalii operatori ai pietei locale de materiale chimice pentru constructii, a inaugurat oficial noua fabrica de mortare si adezivi speciali pentru finisare si amenajare din localitatea Capusu Mare (judetul Cluj), informeaza un comunicat al societatii. Aceasta unitate de productie este cea de-a doua detinuta de compania de origine elvetiana pe plan national, alaturandu-se fabricii de aditivi din Brasov, care a devenit functionala in anul 2008. „La mijlocul anului trecut, Sika Romania a achizitionat o hala de 2.000 de metri patrati, impreuna cu spatii de depozitare si birouri, amplasate pe un teren cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, cumparand si echipamente, respectiv doua linii de productie complet automatizate, de la firma Deutek. Toate acestea au facut parte dintr-o unitate de productie a companiei, care nu mai era operationala in momentul achizitiei. Ulterior, toate echipamentele au beneficiat de o serie de investitii pentru a fi aduse la standardele de calitate Sika. In consecinta, noua unitate de productie a inceput sa functioneze in luna martie a acestui an, iar printre primele produse executate se regasesc mortare pentru pardoseli, impermeabilizare si adezivi SikaHome”, a declarat Laurentiu Stefanescu, director general al Sika Romania. Potrivit afirmatiilor sale, decizia efectuarii unei investitii de tip „brownfield” a fost preferata mai ales pentru ca o investitie „greenfield” ar fi fost operationala intr-un timp mai lung. Sustinut din fonduri proprii, acest proiect va fi complet amortizat in cel mult cinci ani, iar prin pozitionarea sa logistica sunt favorizate pietele-tinta ale companiei si pot fi procurate materii prime calitative, aflate in proximitatea unitatii din judetul Cluj. „Fabrica proaspat inaugurata are o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone pe an, iar mortarele si adezivii speciali se vor indrepta atat spre piata locala, precum si spre export, in statele invecinate, precum Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria”, a mai spus Laurentiu Stefanescu.
Piata locala de mortare si adezivi, evaluata la 180 milioane de euro
Referindu-se la impactul inaugurarii noii unitati de productie in ceea ce priveste activitatea Sika, managerul companiei a explicat ca, pentru anul in curs, este prevazut un avans de 5% a cifrei de afaceri. In plus, pentru 2014, Sika Romania vizeaza si o crestere a profitabilitatii, prin reducerea costurilor. In opinia sa, in 2013, piata locala de mortare si adezivi a avut o valoare de circa 180 de milioane de euro , in scadere cu aproximativ 3% comparativ cu 2012. Pentru anul in curs, se estimeaza, insa, un avans usor al pietei, de pana la 5%. In ceea ce priveste piata de materiale chimice de constructii, aceasta a avut, in 2013, o valoare de aproximativ 770 de milioane de euro, in scadere usoara  comparativ cu 2012, urmand ca, in acest an, sa creasca usor. Odata cu inceperea productiei in noua unitate, Sika a lansat si noua gama de mortare si adezivi speciali pentru finisare si amenajare sub marca SikaHome. Preponderent, noile produse sunt destinate distributiei si lanturilor de magazine de bricolaj, cu exceptia celor speciale, utilizate in domeniul industrial.
***
Corporatia Sika AG, cu sediul in Baar, Elvetia, este activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind sectorul constructiilor si industriile producatoare de componente auto, respectiv firmele implicate in executia de fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante. In prezent, Sika detine subsidiare in 80 de tari si are mai mult de 16.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2013 Sika a generat vanzari de 5,14 miliarde franci elvetieni (CHF). Sika Romania, in calitate de filiala a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002 la Brasov, iar in anul 2008 a dat in folosinta o fabrica de aditivi ce a reprezentat prima unitate de productie proprie din tara noastra. In plus, Sika a inaugurat in acest an si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi. Potrivit managerilor sai, compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, precum si a mortarelor speciale. Conform datelor publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice, Sika Romania a raportat pentru 2013 o cifra de afaceri neta de 82,17 milioane de lei, realizata cu 56 de angajati, iar in exercitiul financiar anterior a raportat 86,96 milioane de lei. Pentru mai multe informatii, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter