RO EN
The cart is empty

MATERPLAST: Estimari de crestere cu pana la 3% a afacerilor din acest an

Vanzarile realizate de producatorul de polistiren expandat si adezivi Masterplast Romania s-au situat la aproximativ 10 milioane de euro in primele opt luni ale anului in curs, pentru 2014 conducerea companiei estimand o crestere cu 2%-3% fata de nivelul inregistrat in 2013. Vanzarile de materiale pentru izolatii termice au scazut, in perioada ianuarie-august 2014, cu 10% comparativ cu intervalul corespunzator al anului anterior. "Societatea noastra are cate o politica de vanzare pentru fiecare regiune, analizand intotdeauna evolutia pietei si activitatea concurentei. In pofida estimarilor de la inceputul anului in curs, programul national de reabilitare termica nu a luat amploare in 2014, motiv pentru care nivelul vanzarilor de produse incadrate in categoria termosistemelor a scazut", a declarat Tamás Feleki, directorul general al Masterplast Romania. Pe termen scurt si mediu, principalele obiective ale societatii vizeaza cresterea profitabilitatii firmei, eficientizarea productiei si imbunatatirea serviciilor asigurate clientilor. Cele mai importante vanzari de polistiren expandat s-au realizat in regiunile de vest si nord-vest ale tarii, respectiv in zona proprie de productie, fabrica fiind situata in Sfantu Gheorghe.
Referitor la posibilitatea majorarii preturilor de comercializare a materialelor din portofoliu, managerul Masterplast Romania a precizat ca majorarile cotatiilor materiilor prime anuntate la inceputul anului au influentat deja preturile de vanzare. "Datorita faptului ca avem o gama variata de produse in portofoliu si fiindca lucram cu mai multi furnizori din Europa, putem spune ca s-a anuntat deja cresterea preturilor pentru mai multe produse. Introducerea impozitelor si accizelor anuntate la inceputul anului a determinat majorari semnificative ale preturilor in majoritatea domeniilor de activitate, fiind afectata in special activitatea de transport", a precizat Tamás Feleki.
***
Masterplast Romania are sediul central in Oradea si puncte de lucru in Bucuresti si Sfantu Gheorghe (Covasna), suprafata totala a depozitelor detinute pe plan local fiind de 11.000 mp. Peste 40% din vanzarile companiei sunt reprezentate de sistemele de termoizolare, 35% de produsele destinate acoperisurilor (folii, sindrila si placi bituminoase), 15% de materialele pentru hidro- si fonoizolare, iar 10% constituie livrarile de accesorii si alte produse. Grupul Masterplast - cu sediul in Ungaria (listat la bursa din Budapesta) - este prezent in 13 tari din Europa Centrala si de Est, avand afaceri anuale medii de circa 90 milioane de euro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter