RO EN
The cart is empty

AMVIC estimeaza vanzari de 4 milioane de euro in acest an

Afacerile companiilor angrenate in activitatea de productie a sistemelor de termoizolare din categoria polistirenului expandat (EPS) au o eficienta economica limitata, neconstituindu-se in centre importante de profit, potrivit opiniei directorului general al companiei Amvic, Marin Crutescu. Conducerea companiei specializata in productia si comercializarea polistirenului si a altor sisteme pentru constructii eficiente energetic, estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 4 milioane de euro in 2012, avand in vedere usoara crestere a vanzarilor in prima jumatate a anului si previziunile de intensificare a lucrarilor de constructii in acest an.
 
Marin Crutescu, director general al Amvic: "Diferenta dintre societatea Amvic si principalii competitori ai acesteia este data de faptul ca noi promovam sisteme din categoria premium, modelele proprii fiind realizate din materie prima speciala (pe baza de grafit) de la BASF, ceea ce le confera un grad ridicat de termoizolare. De asemenea, livram exclusiv sortimente din gama EPS 100, cu o densitate de 18 kg/m3, pe acest segment de nisa actionand in mod solitar. Din pacate, cererea pentru produsul respectiv este destul de scazuta, beneficiarii orientandu-se optand, in majoritatea cazurilor, dupa criteriul pretului cel mai mic. In conditiile date, cele mai multe venituri se obtin din comercializarea cofrajelor speciale, destinate executiei caselor Amvic, segment pe care, in prima jumatate a lui 2012, am consemnat o sporire de 18% a livrarilor (desi, din punct de vedere financiar, am inregistrat o scadere a cifrei de afaceri, generata de diminuarea drastica a pretului de livrare). Trebuie subliniat ca, inclusiv in acest domeniu, Romania se afla la o distanta apreciabila de celelalte state din Uniunea Europeana, doar 2% din piata de termosisteme fiind alocata placajelor realizate din materie prima pe baza de grafit. Pentru comparatie, aceasta cota este de 70% in Germania, de 50% in Turcia, de peste 50% in Austria si mai mult decat dubla fata de nivelul local in Bulgaria. Cel mai grav efect este constituit, in prezent, de calitatea scazuta a lucrarilor (de exemplu, o mare parte a proiectelor de reabilitare s-au realizat folosindu-se EPS 60, cu o densitate de 10 kg/m3 - complet nepotrivite pentru o asemenea aplicatie). De altfel, este foarte posibil ca in scurt timp sa apara si primele deficiente, multe dintre sistemele instalate avand sanse sporite sa se desprinda de pe suprafata de suport. Noi ramanem consecventi principiului calitatii, continuand sa promovam exclusiv acele solutii constructive potrivite cu intentia de utilizare, dar va mai trece mult timp pana cand un astfel de comportament se va generaliza".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter