RO EN
The cart is empty

Atu Tech: Cererea de mentenanta pentru sistemele de supraveghere a crescut cu 20%

Cererea de servicii de mentenanta pentru sistemele de supraveghere video a crescut cu aproximativ 20%, in 2023, odata cu constientizarea avantajelor in zona securitatii pe care le ofera dispozitivele de supraveghere si a interesului pentru siguranta  manifestat de utilizatorii finali in ultimii ani.
Preocuparea pentru mentinerea dispozitivelor de supraveghere in stare optima de functionare este, in prezent, la cel mai inalt nivel de pana acum, potrivit unei analize a Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate si importator roman de echipamente de securitate.
Sezonul rece aduce, insa, o incidenta mai mare a defectiunilor si, odata cu asta, necesitatea de a pregati sistemele de supraveghere pentru a face fata conditiilor meteo nefavorabile.
Temperaturile scazute, umezeala ridicata, condensul, precipitatiile si depunerea de gheata si zapada pe camerele de supraveghere si pe cablurile acestora, alaturi de instalarile necorespunzatoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video in sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro).
Problemele cel mai des intalnite apar la accesorii. Umezeala specifica sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. 
Folosirea surselor de alimentare necorespunzatoare si DVR-urile montate in incaperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezinta alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.
Pregatirea sistemelor de supraveghere pentru iarna este esentiala. In acest context, specialistii Atu Tech (a2t.ro) au pregatit un ghid pentru intretinerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video in sezonul rece:
  • Instalati si utilizati echipamentele exact cum specifica producatorul in manual; 
  • Verificati izolatia conectorilor si a cablurilor de semnal si de alimentare in doza de legaturi;
  • Verificati doza de legaturi si aveti grija ca garnitura sa nu fie slabita si ca ofera destula protectie impotriva apei, ca in ziua in care a fost montata; 
  • Verificati locul unde este montat sistemul de inregistrare (DVR sau NVR). Acesta poate fi montat doar in interior, la temperatura optima, de peste 5 grade Celsius. De asemenea, pentru ca DVR-ul nu este rezistent la apa, este necesar sa fie montat intr-o incapere unde nu este umiditate crescuta. 
  • Ajustati unghiurile camerei, astfel incat sa puteti preveni acumularea de zapada pe lentile. Pozitionati camerele usor in jos pentru a nu se acumula zapada;
  • Utilizati surse de putere de rezerva, cum ar UPS-urile, pentru a asigura functionarea continua;
  • Apelati la tehnicieni profesionisti pentru operatiuni periodice de mentenanta.
Este recomandat ca inainte de sezonul rece sa fie efectuata o lucrare de mentenanta care sa urmareasca daca mufele sunt oxidate sau daca conexiunile sunt in continuare functionale, daca dozele se inchid etans si apa nu poate patrunde inauntru (din cauza caldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul sa devina casant sau sa apara fisuri).
Pregatirea corespunzatoare a camerelor de supraveghere pentru conditiile de iarna aduce numeroase avantaje, precum: 
  • Fiabilitate crescuta (reduce riscul de defectiuni sau deteriorari cauzate de conditiile meteorologice extreme); 
  • Vizibilitate imbunatatita (curatarea regulata asigura o vizibilitate mai clara si mai consistenta, chiar si in conditii de iarna, unde pot exista probleme precum zapada sau gheata depuse pe echipament); 
  • Prevenirea defectiunilor cauzate de temperaturi scazute; 
  • Eficienta energetica; 
  • Securitate constanta etc.
Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot aparea in sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) ofera, prin telefon, consiliere si suport tehnic post-achizitie, iar atunci cand e necesara prezenta unei echipe in locatie, pot pune la dispozitie reteaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter