RO EN
The cart is empty

HOSPICE a ingrijit gratuit 4.000 de bolnavi de cancer in perioada pandemiei

Pentru HOSPICE Casa Sperantei - la fel ca pentru intreaga societate - ultima perioada a venit cu provocari uriase, mai grele ca oricand. Au fost trei luni pline de incertitudini pentru noi toti, dar cu atat mai mult pentru bolnavii incurabili, care s-au vazut inca o data abandonati de sistemul public de sanatate.
Realitatea ultimelor luni ne-a aratat multe situatii in care pacientii oncologici si cei cronici au fost externati din spitalele de stat, pentru a fi protejati de infestarea cu noul virus. Au ajuns insa acasa, fara niciun sprijin medical, fara niciun plan de tratament. Pentru ei si pentru familiile lor, HOSPICE Casa Sperantei a ramas ultima mana de ajutor care li se mai putea intinde.
"Am primit solicitari disperate, mai multe ca oricand, de la cei care nu mai aveau alta alternativa. In acelasi timp, sponsorizarile au scazut dramatic, mediul de business a fost puternic afectat de pandemie si multi dintre partenerii nostri nu au mai putut sa ne sustina. Iar multi dintre cei care nu au fost afectati financiar si-au indreptat atentia spre lupta impotriva Covid. Toata aceasta situatie, pe care nimeni nu o anticipa, ne-a aratat ca trebuie sa ne adaptam rapid, sa reconfirguram toate planurile pe care le aveam pentru acest an. Am avut resurse limitate, dar medicii si personalul clinic de la HOSPICE au ramas in prima linie, la fel ca in ultimii 28 de ani. Am reusit sa fim alaturi de pacientii nostri si sa nu ii abandonam pe cei care aveau cea mai mare nevoie de noi. Am cautat solutii si am incercat sa-i ajutam chiar si de la distanta. Echipele noastre medicale au oferit permanent pacientilor si familiilor lor sfaturi, indicatii terapeutice si consiliere psiho-emotionala prin telefon sau aplicatii video, iar cand simptomele n-au mai putut fi controlate astfel, pacientii au fost ingrijiti la domiciliu sau internati in cele doua spitale deschise permanent la Bucuresti si Brasov", precizeaza reprezentantii HOSPICE.
In ultimele trei luni, organizatia avut in ingrijire 3.958 de pacienti. Echipele medicale au facut 1.059 de vizite la domiciliu, 644 de consulatii in ambulatoriu si inca 5.049 de consultatii la distanta, iar terapeutii au fost alaturi de pacienti cu 690 de sedinte de consiliere psihologica. Insumat, pentru toti pacientii din cele doua spitale din Bucuresti si Brasov, au fost 2.587 de zile de spitalizare in lunile de criza.
"Nevoia de paliatie este absolut uriasa in Romania si, raportat la cerere, aceste cifre poate nu par mari. Insa am facut tot ce am putut, cu resurse limitate, pentru aproape 4.000 de pacienti care nu mai aveau nicio solutie si care aveau nevoie urgenta de ingrijire. Nu am fi reusit insa fara sprijin si le suntem recunoscatori celor care au ramas alaturi de noi, poate cu eforturi mai mari decat in trecut. Greul, insa, nu a trecut si avem nevoie in continuare de sprijin. La HOSPICE, starea de urgenta este permanenta. In continuare, avem nevoie de fonduri. De fapt, strangerea de fonduri este un efort continuu la HOSPICE. Un pacient are nevoie de sprijin continuu, in functie de starea lui si de evolutia bolii, trece prin diversele servicii pe care le oferim, noi suntem alaturi de el din momentul in care ne acceseaza pana la finalul vietii, iar sprijinul pentru apartinatori - familie si cei apropiati - continua pana la trei ani dupa decesul pacientului si, uneori, chiar mai mult. Iar noi nu avem un singur pacient, avem peste 5.000 in fiecare an", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.
 
Poti sustine HOSPICE Casa Sperantei
Doneaza pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau in cont RAIFFEISEN BANK (SWIFT: RZBRROBU) - RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 (RON), CUI: 4921504 - Fundatia HOSPICE Casa Sperantei;
trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 euro);
redirectioneaza, fara niciun cost din partea ta, 3,5% din impozitul platit statului catre HOSPICE Casa Sperantei pe https://www.hospice.ro/3punct5hospice/
 
***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase – Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 28 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 35.000 de copii si adulti.
Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter