RO EN
The cart is empty

INVESTITII de circa 74 milioane de lei in reabilitarea unor institutii sanitare

In urmatoarea perioada, vor fi initiate procedurile specifice pentru contractarea unor lucrari de constructii cu valoare insumata de circa 74 milioane de lei, ce vizeaza sase unitati sanitare din mai multe regiuni ale tarii. Fondurile pentru implementarea proiectelor au fost aprobate la jumatatea lunii august 2013, patru dintre acestea fiind finantate din bugetul central, in timp ce doua lucrari vor fi realizate din surse nerambursabile. Cele patru investitii ce vor fi executate cu sustinerea autoritatilor centrale vizeaza restructurarea si modernizarea sectiilor de obstetrica si neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” - Suceava (pentru care s-au alocat 10,5 milioane de lei), Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati - Botosani (25,4 milioane de lei), Spitalului Municipal din Radauti (8,2 milioane de lei) si Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt (11,6 milioane de lei). Finantarea acestor proiecte, ce insumeaza 55,9 milioane de lei, este asigurata prin repartizarea sumei respective din profitul net pentru 2013 prevazut in bugetul Imprimeriei Bancii Nationale a Romaniei, aflata in administrarea BNR.
Unitatile sanitare din Iasi se construiesc cu fonduri europene
Pe de alta parte, doua proiecte din Iasi, ce vizeaza reabilitarea unui ambulatoriu de specialitate si edificarea unui centru de cercetare si dezvoltare, sunt finantate din fonduri nerambursabile, prin programele specifice. Astfel, conducerea Spitalului Clinic de Pneomofiziologie din Iasi a atras fonduri de 9,75 milioane de lei pentru reablitarea ambulatoriului de specialitate, proiectul urmand a fi implementat in termen de 22 de luni. Tot in Iasi, Spitalul de Recuperare intentioneaza sa infiinteze un centru de cercetare si dezvoltare neuropsihomotorie si articulara cu o valoare estimata la 8,23 milioane de lei. In prezent, proiectul este depus pentru aprobare, iar daca fondurile vor fi obtinute lucrarile vor demara in intervalul ianuarie 2014 - mai 2015. Informatii suplimentare, la www.gov.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter