RO EN
The cart is empty

INVESTITII de 30 milioane de euro pentru reabilitarea unor unitati sanitare

Fonduri de circa 30 milioane de euro (129 milioane de lei) vor fi alocate in perioada urmatoare pentru lucrari de reabilitare si modernizare a unor spitale localizate in judetele Iasi, Caras-Severin, Timis, Bistrita-Nasaud si in municipiul Bucuresti. Sumele necesare realizarii investitiilor provin din fonduri europene si de la bugetul de stat, proiectele aflandu-se in diverse etape premergatoare initierii lucrarilor de constructii. In perioada urmatoare va fi desemnat antreprenorul lucrarilor de modernizare a Corpului C, a Aripii A3 si a curtii interioare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, licitatia de atribuire finalizandu-se recent. Valoarea estimata a lucrarilor este de 21,8 milioane de lei, investitia fiind finantata din fonduri bugetare. Un alt contract scos la licitatie in aceasta perioada prevede extinderea Corpului B (ce gazduieste sectiile de chirurgie si pneumoftiziologie) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu" -Timisoara. Valoarea totala a proiectului este de 47,4 milioane de lei, din care lucrarile de constructii-montaj insumeaza 45,2 milioane de lei. Diferenta de 2,2 milioane de lei consta in diverse cheltuieli neprevazute aparute pe intreaga durata de implementare a proiectului. Data limita de depunere a ofertelor de catre antreprenori este stabilita pentru 21 octombrie 2013, ora 10:00. Tot in procedura de depunere a dosarelor de ofertare pentru stabilirea constructorului se afla proiectul ce prevede modernizarea cladirii Ambulatoriului Spitalului de Urgenta Bistrita-Nasaud. Valoarea lucrarilor licitate este de 14,9 milioane de lei. Companiile interesate de contractul de executie trebuie sa aiba o cifra de afaceri medie de 20 milioane de lei in ultimii trei ani fiscali incheiati si pot depune ofertele la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud pana la 11 septembrie 2013. Proiectul este finantat din fonduri europene, criteriul principal de achizitie fiind reprezentat de pretul cel mai scazut.
 
Proiectele din Iasi si Caransebes sunt in stadiul de contractare
Autoritatile judetene din Iasi au semnat, recent, un contract de finantare a lucrarilor de renovare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din municipiul Iasi. Valoarea totala a proiectului este de 9,75 milioane de lei, durata de implementare a acestuia fiind de 22 de luni. Totodata, in aceasta perioada, autoritatile aceluiasi judet vor reabilita ambulatoriul de la Maternitatea "Cuza Voda", in urma unei investitii de 8,86 milioane de lei, contractul de finantare fiind semnat la inceputul lunii august a.c. Un alt proiect local, ce prevede modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi, se afla in etapa de precontractare, fondurile necesare estimate in acest caz fiind de 6,19 milioane de lei. Tot in etapa de contractare a finantarii europene se afla proiectul de modernizare a ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes (judetul Caras-Severin). Valoarea totala a obiectivului este de circa 20 milioane de lei, din care aproximativ 16 milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila. Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea activitatilor de ambulatoriu in specialitatea radiologie-imagistica medicala si TBC din cadrul unitatii medicale. Suprafata totala ce va fi modernizata este de 723 mp, lucrarile urmand a se desfasura pe parcursul a 12 luni.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter