RO EN
The cart is empty

CE: Masuri impotriva stirilor false si dezinformarii online

Comisia Europeana a lansat luni, 13 noiembrie, o consultare publica privind stirile false si dezinformarea online si a creat un Grup de experti la nivel inalt, format din reprezentanti ai mediului academic, platformelor online, presei si societatii civile. Rezultatele consultarii si ale lucrarilor Grupului vor fi integrate intr-o strategie europeana de combatere a propagarii stirilor false, ce urmeaza a fi prezentata in primavara anului 2018. Prim-vicepresedintele Frans Timmermans a declarat: „Libertatea de a primi si partaja informatii si pluralismul mass-mediei sunt consacrate in Carta drepturilor fundamentale a UE. Traim in vremuri in care fluxul de informatii si dezinformarea au devenit aproape coplesitoare. De aceea trebuie sa le oferim cetatenilor nostri instrumentele cu care sa poata sa identifice stirile false, sa-si recastige increderea in mediul online si sa gestioneze informatiile pe care le primesc.”
Consultarea are trei componente principale:
- delimitarea problemei, respectiv modul de percepere a stirilor false, gradul de constientizare a acestora de catre public si increderea in mass-media;
- evaluarea masurilor luate deja de platforme, canalele de stiri si organizatiile societatii civile pentru combaterea acestui fenomen;
- identificarea eventualelor masuri care ar putea sa consolideze accesul publicului la informatii verificate si fiabile, precum si sa contracareze raspandirea dezinformarii online.
Consultarea publica va fi deschisa participarii pana in data de 23 februarie 2018
In ceea ce priveste Grupul la nivel inalt, Comisia a lansat o invitatie expertilor de a-si exprima interesul pentru a deveni membri ai acestuia pana cel tarziu la mijlocul lunii decembrie 2017. Grupul ar trebui sa includa reprezentanti din fiecare domeniu de expertiza, fiind vizata o selectie echilibrata a expertilor. El ar urma sa-si inceapa activitatea in ianuarie 2018 si va functiona timp de cateva luni, scopul sau fiind de a oferi sprijin Comisiei in delimitarea problemei, definirea rolurilor si responsabilitatilor partilor implicate, intelegerea dimensiunii internationale a fenomenului, recunoasterea pozitiilor luate de actoriii relevanti si, nu in ultimul rand, formularea de recomandari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter