Publicatia TOP 500 de antreprenori & firme de constructii 2013, disponibila din luna octombrie a.c., include analiza activitatii din ultimii cinci ani a principalelor companii specializate in domeniu din Romania, realizata pe baza datelor incluse in rapoarte si comunicari oficiale. Rezultatele prelucrarii statistice - publicate sub forma de informatii complete (text, imagini si diagrame) - releva modificari esentiale inregistrate in sectorul de constructii in perioada anilor 2008-2013. Pornind de la o lista extinsa ce a inclus peste 1.500 de companii active importante din domeniu, au fost selectate primele 500 de firme care sunt ordonate dupa cifra de afaceri realizata in anul 2012 si au proiecte in derulare/ in executie. Potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), in precedentele 12 luni productia realizata de firmele din bransa a insumat 9,33 miliarde euro, in timp ce in sectorul respectiv activau 342.600 de angajati. In schimb, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS), valoarea totala raportata in ramura de constructii (calculata ca parte din Produsul Intern Brut - PIB) s-a cifrat in 2012 la 11,32 miliarde euro (sau 50.448,9 milioane de lei preturi curente). Consultand rezultatele financiare ale celor 500 de firme din clasament, rezulta ca, in precedentele 12 luni, acestea au raportat o diminuare de 1% a cifrei de afaceri (indicator care include si veniturile obtinute ca urmare a derularii altor activitati complementare, mai ales in domeniul productiei si livrarii de sisteme pentru constructii). Totusi din acest punct de vedere, cei 500 de antreprenori din TOP realizeaza 86,17% din incasarile celor 1.500 de companii din domeniu, contribuie cu 74,47% la valoarea anuntata de ARACO si au un aport de 61,38% la realizarile pietei de constructii (ca nivel valoric din PIB). TOP 500 de antreprenori & firme de constructii 2013 va contine diverse clasamente ale societatilor respective si comentarii privind evolutia pietei in intervalul 2008 – 2013, estimari referitoare la perspectivele de dezvoltare a sectorului in perioada 2014 – 2020 etc. Sunt utilizate ca surse suplimentare diverse studii de piata si analize sectoriale, date de la Comisia Nationala de Prognoza, informatii furnizate de Institutul National de Statistica, Ministerul Finantelor Publice, Oficiul National al Registrului Comertului si altele.
Extras din publicatia Piata de Constructii 2013 – 2014, editata de revista Agenda Constructiilor (TOP 500 - Antreprenori si Firme de Constructii & TOP 500 - Furnizori pentru Constructii & Instalatii)
***
Informatiile complete aferente analizei pietei constructiilor sunt disponibile in format electronic - grafice, diagrame si tabele cu date actualizate privind companiile incluse: domenii de activitate, cifra de afaceri obtinuta in intervalul 2008-2012 (in lei si euro), raport de crestere /scadere anuala, adresa, telefon, e-mail, persoana de contact etc.Pentru informatii suplimentare si acces la varianta completa a publicatiei, click aici! sau click aici!