RO EN
The cart is empty

INS: Crestere de preturi si stabilitate pe piata de constructii pana in decembrie

Potrivit estimarilor din luna septembrie 2021, in activitatea de construcţii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariaţi (sold conjunctural -3%). In ceea ce priveşte preţurile lucrarilor de construcţii se preconizeaza crestere a acestora (sold conjunctural +37%).
Stabilitate relativa in industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna septembrie 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra crestere accentuata (sold conjunctural +61%). Referitor la numarul de salariaţi se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +31%).
Comerţ cu amanuntul, tendinta de crestere moderata
In sectorul comerţ cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinţa de crestere moderata a activitaţii economice (sold conjunctural +15%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitaţile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +13%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariaţi (sold conjunctural +15%). Managerii societaţilor comerciale estimeaza crestere a preţurilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +36%).
Sporire a preturilor de vanzare sau facturare
Conform estimarilor din luna septembrie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariaţi (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vanzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţa de crestere moderata (sold conjunctural +15%).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter