RO EN
The cart is empty

BM: Romania obtine 400 milioane de euro pentru combaterea impactului Covid-19

Guvernul Romaniei a accesat linia de asistenta financiara preaprobata in valoare de 400 milioane de euro acordata de Banca Mondiala pentru a contribui la prevenirea raspandirii pandemiei de COVID – 19 (Coronavirus) si la punerea in aplicare a unor masuri in acest scop. Aceasta finantare sprijina o serie de interventii menite sa duca la consolidarea serviciilor de interventie si a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public si privat, precum si la protejarea vietii cetatenilor si a calitatii traiului in general.
”Banca Mondiala este pregatita sa vina in sprijinul Romaniei in lupta sa impotriva pandemiei de COVID-19 si a efectelor acesteia asupra oamenilor, prin acordarea unui ajutor financiar rapid, precum si printr-o implicare pe termen lung,” a declarat Tatiana Proskuryakova, Directorul de Tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria. ”In functie de evolutia situatiei, vom continua sa sprijinim Romania pentru a putea depasi aceasta criza”.
Romania a beneficiat de aceasta asistenta financiara preaprobata (Catastrophe Deferred Drawdown Option - CAT-DDO), pe care Guvernul Romaniei a negociat-o cu Banca Mondiala in luna iunie 2018. Obiectivul acestui program este acela de a consolida cadrul institutional si juridic din Romania pentru a putea gestiona eficient impactul fizic, social si fiscal in caz de situatie medicala de urgenta, in cazul unui dezastru natural sau al schimbarilor climatice. In plus fata de sprijinul acordat Guvernului pentru dezvoltarea unor politici publice de importanta critica menite sa consolideze rezilienta, aceasta facilitate acorda Guvernului posibilitatea de a accesa finantare in termen de 48 de ore, pentru a putea reactiona in timp util in fata unui dezastru natural sau a unei urgente de natura medicala.
In acelasi timp, Biroul Bancii Mondiale din Romania lucreaza acum la restructurarea portofoliului existent, in special in domeniul sanatatii, pentru a-si valorifica o parte din fondurile existente in vederea finantarii achizitiei unor echipamente necesare in contextul crizei actuale, precum si in domeniile afectate de criza dincolo de sectorul sanatatii. Acest gen de asistenta implica si furnizarea de asistenta tehnica pentru diminuarea impactului economic pe care il va avea o posibila criza
Grupul Bancii Mondiale pune la dispozitie un pachet de finantare cu aprobare rapida in valoare de 14 miliarde USD pentru a consolida raspunsul la efectele pandemiei de COVID-19 in tarile aflate in curs de dezvoltare si pentru a reduce perioada de recuperare a acestora. Reactia rapida include finantare, consiliere in materie de politici publice si asistenta tehnica pentru a ajuta tarile sa faca fata impactului generat de aceasta pandemie in domeniul medical si economic. IFC ofera o finantare de 8 miliarde USD pentru a ajuta societatile private afectate de pandemie si pentru a contribui la pastrarea locurilor de munca. IBRD si IDA pun la dispozitie o prima transa de 6 miliarde USD pentru a sustine interventia in domeniul asistentei medicale.
In cazul in care sunt tari care vor avea nevoie de un sprijin mai semnificativ, Grupul Bancii Mondiale va acorda 160 miliarde USD in urmatoarele 15 luni pentru a contribui la protejarea celor saraci si vulnerabili, pentru a sprijini mediul de afaceri si procesul de recuperare economica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter