RO EN
Košík je prázdný

HUNNEBECK estimeaza o crestere anuala de 10% pe piata sistemelor de cofrare

Piata sistemelor de cofrare ar putea creste cu 10% in 2022 fata de nivelul inregistrat in anul anterior, datorita mai ales evolutiei cererii provenite din domeniul proiectelor de infrastructura, potrivit estimarilor lui Mircea Georgescu, directorul general al Hunnebeck Romania, parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american BrandSafway.
"Piata sistemelor de cofrare este complementara activitatii de constructii si, ca atare, a urmat evolutia pozitiva din ultima perioada a acesteia, in ciuda turbulentelor reprezentate de restrictiile generate de pandemie si a efectelor conflictului din Ucraina asupra economiei, in general. Cel mai important factor de crestere in primele luni ale anului 2022 il reprezinta investitiile in proiectele de infrastructura, care au compensat stagnarea evolutiei segmentului rezidential. Conform estimarilor noastre aceasta tendinta va continua si in perioada urmatoare, astfel incat pentru 2022 estimam o crestere de peste 10% a pietei de cofraje. Din pacate, nu exista statistici oficiale care sa evalueze valoric piata, o estimare corecta fiind cu atat mai dificila cu cat exista un volum semnificativ de sisteme de cofrare second hand achizitionate direct din afara tarii", a explicat Mircea Georgescu.
Potrivit managerului, piata sistemelor de cofrare este predominata de inchirieri, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din totalul cifrei de afaceri din domeniu. "Bazat pe experienta anilor precedenti, consider ca veniturile firmelor din acest domeniu de activitate au fost realizate in principal din activitatea de inchiriere a sistemelor de cofraj, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din aceasta valoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare proiect in parte necesita o anumita configuratie de echipamente, diferita de la un proiect la altul, astfel incat un parc propriu de echipamente, care sa acopere toate situatiile, este mai greu de sustinut de catre firmele de constructii de la noi din tara", a mai spus managerul Hunnebeck Romania.
 
 
Obiectiv de crestere a businessului de 10% pe an
Pentru a-si asigura o dezvoltare sustenabila a prezentei Hunnebeck in Romania, conducerea companiei isi propune sa inregistreze o crestere a cifrei de afaceri de cel putin 10% in fiecare an, raportat la anul anterior. "Pe baza rezultatelor bune obtinute in primele 6 luni din acest an, suntem convinsi ca, in ciuda unui mediu de afaceri turbulent, ne vom depasi obiectivele stabilite prin buget", a precizat Mircea Georgescu.
In prezent, compania livreaza echipamente pe mari santiere din Romania, precum viaductul de la Talmacel, de pe traseul autostrazii A1 Pitesti-Sibiu, drumul expres Craiova-Pitesti si autostrada A3. "Ca atare, sistemele de cofraj greu Manto, specifice acestui gen de lucrari, precum si sistemul de esafodaj ID15 au un grad de utilizare peste medie, in prima jumatate a anului. In ceea ce priveste constructiile civile, sistemul de cofraj rapid Topec, utilizat la cofrarea planseelor, se dovedeste in continuare unul dintre cele mai apreciate echipamente de acest fel de pe piata, fiind foarte solicitat atat pentru inchiriere, cat si la achizitie, semnificativ in acest sens fiind o vanzare de peste 2.500 mp Topec, catre un singur client, realizata la inceputul anului", a mai spus directorul Hunnebeck Romania.
Cea mai importanta provocare cu care compania s-a confruntat in acest an a fost cea legata de intreruperea unor lanturi de aprovizionare, care a avut ca efect final intarzieri semnificative in aprovizionarea cu echipamente noi. "Totusi, cred ca situatiile mai dificile au avantajul de a impinge mai rapid lucrurile, de a lansa parghii de evolutie, si ne forteaza cumva sa fim cu un pas inainte, mai flexibili in a detecta cele mai bune solutii la problemele aparute. In acest sens, competenta si implicarea colegilor nostri din departamentul tehnic, care au reusit sa gaseasca solutii de cofrare eficiente din punct de vedere al costurilor si al duratei de executie pentru fiecare proiect in parte, precum si a colegilor din departamentul logistic, care s-au asigurat ca echipamentele solicitate au ajuns la timp pe santierele clientilor, au reprezentat factori importanti in succesul nostru de pana acum. Faptul ca in aceasta perioada, din ce in ce mai multi constructori constientizeaza importanta colaborarii cu furnizori capabili sa livreze servicii si echipamente de calitate, pe care se pot baza in toate fazele de executie a unui proiect, reprezinta o oportunitate pentru toti jucatorii maturi din piata sistemelor de cofraje, printre care consider ca se numara si Hunnebeck Romania", a precizat Mircea Georgescu.
 
 
Noutatile la nivel de grup, prezentate la BAUMA
Principalele directii strategice ale Hunnebeck la nivel global vor fi prezentate in cadrul editiei din acest an a BAUMA, targul international ce reuneste la München, o data la 3 ani, specialistii din domeniul constructiilor. "Principalele subiecte pe care este structurata prezenta noastra la Bauma din acest an sunt cele legate de siguranta la locul de munca si de cresterea productivitatii, prin utilizarea de produse si solutii moderne de cofrare. Pe plan local, preocuparile noastre vizeaza furnizarea catre clientii nostri de produse si servicii care sa le aduca valoare adaugata transpusa in economii majore de timp si costuri de executie. Vom continua sa investim in innoirea echipamentelor existente si includerea unor sisteme noi, dedicate proiectelor de infrastructura. O alta preocupare se leaga de optimizarea proceselor interne, atat cele care vizeaza personalul din productie cat si cele administrative, astfel incat sa asiguram un mediu de lucru in primul rand sigur pentru toti colegii nostri, in care cea mai mare resursa de timp sa poata fi alocata activitatilor cu valoare adaugata mare si interactiunii cu partenerii. Ne propunem, astfel, pe termen lung, sa ne pastram pozitia fruntasa in ceea ce priveste optiunea constructorilor cand vine vorba de solutii performante de cofrare", a declarat Mircea Georgescu.
***
Hunnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american BrandSafway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Obiectivul companiei este, in mod clar, transformarea santierelor in unele mai productive, eficiente si sigure. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul BrandSafway, divizie ce include si SGB (Orientul Mijlociu/ Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).
In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in Bucuresti - Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca, la Capusu Mare, in cadrul carora activeaza circa 80 de angajati. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter