RO EN
Košík je prázdný

HILTI: Majorare de 7,5% a vanzarilor din primele opt luni ale acestui an

Producatorul de scule electrice Hilti - Schaan (principatul Lichtenstein), ce deruleaza in Romania afaceri anuale de circa 10 milioane de euro, a inregistrat, in primele opt luni ale anului in curs, o crestere de 7,4% a cifrei de afaceri raportate in monede locale, in timp ce incasarile calculate in franci elvetieni (CHF) s-au majorat cu 7,5%, pana la 3,28 miliarde CHF.
"Pana la aceasta data, 2017 a fost un an promitator. Investitiile strategice pe care le-am realizat in ultimii ani dau roade, in timp ce contextul unei piete solide de constructii a avut, de asemenea, o contributie pozitiva la rezultatele companiei. In ceea ce priveste urmatoarele patru luni, nu anticipam nicio schimbare majora si suntem optimisti in ceea ce priveste atat evolutia vanzarilor, cat si a rezultatelor operationale", a declarat Christoph Loos, CEO al grupului Hilti.
In primele opt luni din 2017, profitul operational al companiei a inregistrat o crestere de 16,2% fata de aceeasi perioada din 2016, ajungand la 428 milioane CHF. In acelasi interval, cheltuielile realizate de grup pentru cercetare si dezvoltare (R&D) s-au majorat cu 6,7%, pana la 191 milioane CHF.
Din punct de vedere geografic, vanzarile din Europa au crescut cu 8,5%, pana la 1,56 miliarde CHF, cele din America de Nord s-au majorat cu 6,1%, la 801 milioane CHF, iar afacerile din regiunea Asia/Pacific au avansat cu 3%, la 453 milioane CHF. Vanzarile realizate de Hilti in regiunea Europei de Est/ Orientului Mijlociu si Africii au sporit cu 10,9%, la 384 milioane CHF, in timp ce incasarile din America Latina au crescut cu 10,7%, pana la 84 milioane CHF, rezultat ce indica startul revigorarii mediului de afaceri din aceasta zona, dupa o perioada mai lunga de recesiune.
"Vom continua sa investim in dezvoltarea de produse si in departamentul de vanzari, pentru a ne extinde oferta digitala si a aduce noi clienti. In plus, ne asteptam ca achizitia recenta a furnizorului danez de sisteme de management al cablurilor - Oglaend System Group - va avea un efect pozitiv asupra afacerilor Hilti, in special in ceea ce priveste consolidarea pozitiei in afara granitelor tarii", a precizat Christoph Loos.
***
In Romania, Hilti are sediul in cadrul Equest Logistic Center, localizat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la km 13, din Dragomiresti-Deal, unde se afla si Centrul Regional de Reparatii, responsabil pentru solicitarile din zona Balcanica. De asemenea, societatea detine doua showroom-uri Hilti in Bucuresti (str. Vasile Lascar, respectiv str. Nerva Traian) si un altul in Cluj-Napoca, planurile companiei pentru viitor vizand deschiderea mai multor centre in tara.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter